Search

Από το ζενίθ στο ναδίρ σε 9 χρόνια: Σαν σήμερα ο Πανθρακικός πετύχαινε στην Αθήνα την πρώτη του άνοδο στη Super League! (+video)

Το ημερολόγιο έγραφε 1 Ιουνίου 2008. Ήταν η μέρα που όλη η Κομοτηνή πανηγύριζε την άνοδο του Πανθρακικού για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Super League.

Σήμερα, ακριβώς 9 χρόνια μετά από την τεράστια αυτή η επιτυχία, η ομάδα της Ροδόπης βρίσκεται σε κλίμα αβεβαιότητας και δεν ξέρει τι θα της ξημερώσει η επόμενη μέρα…

Σχεδόν μια δεκαετία πριν λοιπόν ο Πανθρακικός έπαιζε στην τελευταία αγωνιστική της Β’ Εθνικής για την άνοδο του στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας της χώρας για παρθενική φορά στην 45χρονη μέχρι εκείνη τη σεζόν ιστορία του. Αντίπαλος του σε εκείνο το ματς ο βαθμολογικά αδιάφορος Ηλυσιακός που υποδεχόταν τους Θρακιώτες στο γήπεδο του Ζωγράφου, στο οποίο παρόντες ήταν και 800 φίλοι του Πανθρακικού που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα για να υποστηρίξουν την ομάδα τους!

Οι Κομοτηναίοι ήθελαν τους 3 βαθμούς της νίκης έτσι ώστε να είναι σίγουροι για την κατάληψη της 3ης θέσης (η οποία τότε οδηγούσε απευθείας στην Α’ κατηγορία) και να μην εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την Καστοριά. Και πράγματι αυτή η νίκη ήρθε. Ο Πανθρακικός με μία παληκαρίσια εμφάνιση επικράτησε 1-0 του Ηλυσιακού χάρη στο χρυσό γκολ του Ρόνι Φαν Ες και πανηγύρισε την άνοδο, παρέα με τον 1ο Πανσερραϊκό και τον 2ο Θρασύβουλο.

Τώρα δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά για το καμάρι της Κομοτηνής. Η ομάδα λόγω χρεών αποχώρησε από τη Football League και αυτή τη στιγμή που γράφουμε το κείμενο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι θα συμβεί, αν υπάρχει η διάθεση οι «πράσινοι» να κατέβουν κανονικά στην Γ’ Εθνική ή αν θα έχουμε διάλυση της ΠΑΕ.

Αυτό που ελπίζουμε όλοι είναι να δούμε ξανά κάποια στιγμή τον Πανθρακικό εκεί που ανήκει. Στα ψηλά ράφια του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Δείτε στο παρακάτω βίντεο της ΕΡΤ3 το γκολ που είχε δώσει τότε στον Πανθρακικό την άνοδο και δηλώσεις των πρωταγωνιστών από εκείνη την ιστορική στιγμή:

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Share it