Search

Photos: Στιγμές απο τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ μεταξύ Ελευθερούπολης και Δημοκρίτειου

Πετυχαίνοντας το απόλυτο των νικών(30χ30) η Ελευθερούπολη κατέκτησε πανάξια το ντάμπλ(Κύπελλο και Πρωτάθλημα) επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό που είχε εξ’αρχής, του μεγάλου φαβορί, κερδίζοντας σε έναν συναρπαστικό τελικό το Δημοκρίτειο Κομοτηνής με 68-58.

Στο παιχνίδι που διεξήχθη παρουσία πλήθος κόσμου, τόσο απο την Ελευθερούπολη όσο και αρκετών φοιτητών απο Κομοτηνή και Ξάνθη όπως και  πλήθος μπασκετικών, αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον για να φανεί αν οι δυναμική ομάδα των φοιτητών θα μπορούσε να σπάσει το αήττητο της εκπληκτικής Ελευθερούπολης.

Η ομάδα της Καβάλας έδειξε απο την αρχή αποφασισμένη να μην αφήσει να αμφισβητήσει κανείς την κυριαρχία της φέτος και με τρομερή ευστοχία στα τρίποντα κατάφερε να χτίσει απο νωρίς σημαντικό για αυτήν προβάδισμα, το οποίο με εξαιρετική παρουσία σε άμυνα και επίθεση  κατάφεραν στο τελευταίο τρίλεπτο να κατεβάσουν αισθητά οι παίκτες του Δημοκρίτειου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε εξ’ ολοκλήρου στην ομάδα της Ελευθερούπολης που είχε σε καλή βραδιά τόσο τους σουτέρ της όσο και τον ξανθιώτη γίγαντα Χάρη Βοϊβατόπουλο που επιθετικά και αμυντικά ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω απο τα καλάθια. Η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +17 με την ομάδα της ΓΣΕ να πηγαίνει με διαφορά που έμοιαζε ικανή να τις χαρίσει τον τίτλο.

Στο τρίτο δεκάλτπο η ομάδα της Κομοτηνής έχοντας την θερμή υποστήριξη των φίλων της περιόρισε αισθητά τα ατού του ΓΣΕ και με τρομερή προσπάθεια ειδκά στην άμυνα αλλά και πλουραλισμό στην επίθεση κατάφερε να κλείσει την περίοδο έχοντας μειώσει την διαφορά στο +8 υπέρ της Ελευθερούπολης, είναι χαρακτηριστικό πως όλη την τρίτη περίοδο σκόραραν μόνο οι Βοϊβατόπουλος, Μουλάκης και Στυλίδης.

Η τέταρτη και πιο καθοριστική περίοδος σημαδεύτηκε απο ένα μικροεπεισόδιο στις εξέδρες που έγινε 8′ λεπτά πριν το τέλος, με τα πνεύματα να ηρεμούν και να έχουμε μια πολύ όμορφη μάχη τόσο εντός παρκέ όσο και στις εξέδρες με συνθήματα υπέρ των ομάδων τους απο εκατέρωθεν τις πλευρές η αναμέτρηση συνεχίστηκε σε υψηλούς ρυθμούς. Εκεί φάνηκε και η εμπειρία των παικτών της Ελευθερούπολης που ανάγκασαν σε καίρια λάθη την ομάδα της Κομοτηνής που έκανε απέλπιδα προσπάθεια στο φινάλε χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έδειξε απο την αρχή, και με τις μεγάλες μεταγραφές της, του πρωταθλήματος οτι θέλει να επιστρέψει άμεσα στην Γ’ Εθνική και το κατάφερε με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο η Ελευθερούπολη που νίκησε τους πάντες κατακτώντας έτσι τα πάντα.

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα του Δημοκρίτειου για την εξαιρετική της πορεία, μια παρέ παιδιών που υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, και έχοντας το πλήγμα απο τον θάνατο του Αλέκου Καρυπίδη στην μνήμη του οποίου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα, η ομάδα της Κομοτηνής είχε εξαιρετική σταθερότητα σε όλη την διάρκεια της περιόδου και έφτασε πανάξια στον μεγάλο τελικό οπού λύγισε απο έναν πιο ισχυρό αντίπαλο.

Κορυφαίοι για την πρωταθλήτρια Ελευθερούπολη οι Βοϊβατόπουλοςς, Στυλίδης και Αδαμόπουλος, ενώ για την ομάδα της Κομοτηνής μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Ιωσηφίδης.

Διαιτητές:Μπήτης – Ρούκας – Μπακάλης

Δεκάλεπτα: 19-14, 42-25(ημίχρονο), 54-42, 68-58(τελικό αποτέλεσμα)

ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ(Παπαδόπουλος): Μουλάκης  4(1), Στυλίδης 15(1), Ρότσας  6(2), Κωνσταντάρας, Αδαμόπουλους   17(3), Απαζίδης  6(2), Παπαδόπουλος Λ.  2, Λαζαρίδης, Βοϊβατόπουλος  18

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ(Δόλωμα): Ζολώτας  3(1), Στασινόπουλος  7, Ιωσηφίδης  18(4), Μπούντας  6, Νταγιάντης   6(2), Ρυακιωτάκης  6, Πολίτης, Οικονομάκης  8(1), Φραντζεσκάκης, Στεφανίδης, Γιαννακόπουλος  4.

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ με στιγμές του μεγάλου τελικού του Ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Share it