Search

Ανδρέας Ανδρεάδης: Ο μοναδικός βολεϊμπολίστας που έχει παίξει σε όλους τους “μεγάλους” του ελληνικού αθλητισμού!

Με αφορμή την επικείμενη επιστροφή του Ανδρέα Ανδρεάδη στον Ολυμπιακό, το SportsAddict κάνει μία αναδρομή στην καριέρα του Εβρίτη κεντρικού και παρατηρεί ότι είναι ο μοναδικός βολεϊμπολιίστας που έχει φορέσει τη φανέλα όλων των “μεγάλων” συλλόγων του ελληνικού αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα ο Ανδρεάδης έχει παίξει σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή & Άρη. Αυτό δεν το έχει καταφέρει κανένας άλλος παίκτης βόλεϊ και αποτελεί ρεκόρ.

Ο 35χρονος αθλητής που κατάγεται από τον Προβατώνα Έβρου, ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΟ Τυχερού το 1995 και το 1997 κατέβηκε στην Αλεξανδρούπολη για να φορέσει τη φανέλα του Εθνικού. Το 2004 ήταν η ώρα να αποχαιρετήσει τον τόπο του και να κατέβει στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό. Στο «τριφύλλι» έμεινε μέχρι το 2009 όταν και άλλαξε στρατόπεδο, παίρνωντας μεταγραφή στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό. Στους Πειραιώτες έπαιξε 3 χρόνια και στη συνέχεια μετακόμισε στη Θεσ/νίκη για χάρη του Ηρακλή. Στον «γηραιό» έμεινε μόλις μία σεζόν και την επόμενη επέστρεψε για τη 2η θητεία του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης όπου έμεινε επίσης για έναν χρόνο.

Η επόμενη σεζόν τον βρίσκει στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι του 2015 πηγαίνει στον Άρη όπου έπαιξε μέχρι τον Ιανουάριο του ’16 για να πάει μετά αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε νησί, φορώντας τη φανέλα του Φοίνικα Σύρου μέχρι το τέλος της σεζόν. Η φετινή σεζόν τον βρήκε στον ΠΑΟΚ με τον οποίο πήρε το 4ο πρωτάθλημα στην καριέρα του και ολοκλήρωσε έτσι το πέρασμα του από τα σωματεία της χώρας μας που συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη μερίδα του φίλαθλου κοινού.

Σε αυτά τα 22 χρόνια που παίζει βόλεϊ ο Ανδρεάδης έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Ελλάδας (1 με Παναθηναϊκό, 2 με Ολυμπιακό και 1 με ΠΑΟΚ), 3 Κύπελλα Ελλάδας (2 με Παναθηναϊκό & 1 με Ολυμπιακό) και 2 Σούπερ Καπ (1 με Παναθηναϊκό και 1 με Ολυμπιακό).

 

Share it