Search

Εκπέμπει SOS ενόψει καλοκαιριού το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης

Σήμα κινδύνου προς τους τέσσερις βουλευτές του Έβρου εξέπεμψε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σαμοθράκης, σε ό,τι έχει να κάνει με τη στελέχωσή του. Σε υπόμνημα που συνέταξε και τους απέστειλε η Ένωση Υπαλλήλων Π.Σ. ΑΜ-Θ, αναφέρεται ότι εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων από τη γερμανική Fraport, το κλιμάκιο της Σαμοθράκης «έχασε» τέσσερα άτομα (λόγω μετάθεσης σε κάποιο αεροδρόμιο).

Σημειώνεται ότι έναντι των τεσσάρων που έφυγαν από το νησί, μετέβησαν εκεί δύο, όμως η σύμβαση τους είναι τέτοια, που δεν τους επιτρέπει την εργασία σε 24ωρη βάση, πράγμα που σημαίνει ότι το νησί μένει ακάλυπτο.

Ειδικά και ενόψει του καλοκαιριού, οι πυροσβέστες σημειώνουν ότι η παρουσία πυροσβεστών στο νησί είναι απαραίτητη, καθώς μπορεί να μην αποτελεί στόχο εμπρηστών, αλλά έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Αυτό είναι οι «βάθρες» και τα φαράγγια του, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης ορειβατών, περιηγητών και επίδοξων εξερευνητών, οι οποίοι συχνά εγκλωβίζονται. Αυτοί οι απεγκλωβισμοί απαιτούν την παρέμβαση της Π.Υ. και συνήθως είναι χρονοβόρες διαδικασίες με την παρουσία μεγάλης δύναμης.

Μέχρι τώρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο Αναστασιος Δημοσχάκης, έχει ανακοινώσει ότι έχει προωθήσει το υπόμνημα στο προεδρείο της Βουλής.

Μαζί με το συγκεκριμένο, ο βουλευτής υπέβαλλε και ένα ακόμα υπόμνημα των πυροσβεστών του νησιού με βάση το οποίο ζητούν 750 € για την προμήθεια εξοπλισμού απαραίτητου για τις επιχειρήσεις στα ορεινά.

Πηγή: reportal.gr

Share it