Search

Τρίτη σε διεθνές τουρνουά η Κομοτηναία Αθηνά Γιαγτζόγλου!

Σε κορυφαίο διεθνές τουρνουά συμμετείχε το τμήμα ελευθέρας πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, το οποίο ταξίδεψε με προορισμό τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, το τετραήμερο Πέμπτη 11 με Κυριακή 14 Μαΐου, η τριμελής αποστολή του συλλόγου προσγειώθηκε στο Βουκουρέστι, προκειμένου να παλέψει σε ένα σύνολο 800 αθλητών. Μεταξύ τους και 40 Έλληνες παλαιστές, που αποτέλεσαν την ελληνική συμμετοχή στο τουρνουά.

Την Κομοτηνή εκπροσώπησαν η Αθηνά Γιαγτζόγλου, ο Αργύρης Γκρηγκοριάν και ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν. Η Αθηνά Γιαγτζόγλου πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση, καθότι ανέβηκε και στο βάθρο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στην κατηγορία κορασίδων 46 κιλών. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο έδωσε τέσσερις αγώνες, αλλά ηττήθηκε στον ημιτελικό από Μολδαβή αθλήτρια.

Ο Αργύρης Γκρηγκοριάν είχε την ατυχία να τραυματιστεί στον πρώτο αγώνα που έδωσε. Παρόλα αυτά κατάφερε να νικήσει και να συνεχίσει στο τουρνουά, κερδίζοντας κατά σειρά Σλοβάκο, Μολδαβό και Γάλλο, και δεχόμενος ήττες από Τούρκο και Γερμανό παλαιστή. Τελικά κατέλαβε την πέμπτη θέση στην κατηγορία παίδων 54 κιλών.

Ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν δεν βρέθηκε σε καλή φόρμα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στον πρώτο γύρο από Μολδαβό παλαιστή, ο οποίος επειδή ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο δεν μπόρεσε να “πάρει μαζί του” στην επόμενη φάση και τον Γκρηγκοριάν.

Το επίπεδο του τουρνουά ήταν αρκετά υψηλό κι αποτέλεσμα μια “γεύση” πριν από το πανευρωπαϊκό, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι αθλητές στα μέσα Ιουλίου. Ενδιάμεσος στόχος, για την Αθηνά Γιαγτζόγλου είναι το διεθνές τουρνουά Τουρκίας, ενώ για τον Αργύρη Γκρηγκοριάν το διεθνές τουρνουά Ρωσίας.

Share it