Search

Το ‘πε και το ‘κανε ο Πέτρος Μάνταλος, που με δική του ασίστ οδήγησε την ΑΕΚ σε διπλό στην Τούμπα!

Μεσοβδόμαδα στο προσωπικό του blog στο enwsi.gr ο Πέτρος Μάνταλος, τόνιζε πως η ομάδα του ήταν αποφασισμένη, να αφήσει πίσω τον χαμένο τελικό του Πανθεσσαλικού και να ξεκινήσει την διαδικασία των πλέι-οφ με νίκη στην Τούμπα. Ο Κομοτηναίος άσος της ΑΕΚ, δεν έμεινε… στα λόγια αλλά αντιθέτως έκανε πράξη την τοποθέτησή του, με την Ένωση να φεύγει θριαμβεύτρια απ’ την Τούμπα με 0-1 (10′ Ντιντάκ Βιλά)  και να ανεβαίνει στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος, αφού την ευνόησε και ο ισόπαλος θριακιώτικος εμφύλιος της Πλατείας, όπου Πανιώνιος του Μανώλη Σιώπη και Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη, αναδείχτηκαν ισόπαλοι.

Μία βδομάδα λοιπόν, μετά τον δικέφαλο εμφύλιο με τρόπαιο τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν στην Τούμπα, με την Ένωση να αιφνιδιάζει την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς και να κυριαρχεί στο πρώτο μισάωρο, διάστημα όπου εκτός του γκολ που σημείωσε με τον Ντίντακ στο 10 μετά από εξαιρετική κάθετη του Μάνταλου, έχασε άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες, με τον Χριστοδουλόπουλο στο 6′, τον αρχηγό Μάνταλο που αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο στο 14′ και τον Αραούχο στο 16′. Ο ΠΑΟΚ απώλεσε τη δική του μεγάλη ευκαιρία στο 17 με τον Πέλκα, ενώ ε΄χιε και την καλή στιγμή του Μπισέσβαρ στο ημίωρο .

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του ΠΑΟΚ, “ανακάτεψε την τράπουλα” περνώντας στο παιχνίδι νωρίς τους Κίτσιου (46′) και Πέδρο Ενρίκε (57′). Ο Πρίγιοβιτς όμως στο 57 και ο Πέδρο Ενρίκε στο 77′, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μπίσεσβαρ δεν βρήκαν στόχο, όπως ούτε και το σουτ του Χριστοδουλόπουλου για την ΑΕΚ στο 66ο λεπτό. Το 0-1 παρέμεινε έτσι ως το τέλος, με την ομάδα της ΑΕΚ να παίρνει έτσι μία… άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Πανθεσσαλικού.

Ο Θρακιώτης αρχηγός των κιτρινόμαυρων, αντικαταστάθηκε στο 72 απ’ τον Γιόχανσον.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος (46’ Κίτσιου), Βαρέλα (66’ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (57’ Πέδρο Ενρίκε), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γκάλο, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος (72’ Μπακασέτας), Μάνταλος (72’ Γιόχανσον), Αραούχο (62’ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος

Photo Credit: Eurokinissi

Share it