Search

Στον τελικό του Ομαδικού Κυπέλλου Σκακιού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης & Σερρών ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης!

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κέρδισε στον ημιτελικό του πρώτου ομίλου, την Κυριακή 7 Μαΐου, τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου με 4-0 στην έδρα του αντιπάλου και ο ΣΟ Καβάλας στον δεύτερο ομίλου κέρδισε τον ΟΦΣ Καβάλας.

Ο Εθνικός στον τελικό της ΕΣΣΑΜΘΣ καλείται, την ερχόμενη Κυριακή στις 14 Μαΐου στην έδρα του, να αντιμετωπίσει τον Σ.Ο. Καβάλας μία από της ισχυρότερες ομάδες στην Ελλάδα

Να θυμίσουμε την ιστορική διαδρομή στο σκάκι των δύο ομάδων :

– Ο Σ.Ο. Καβάλας ιδρύθηκε το 1994 .
Έχει πρωταγωνιστική παρουσία για 26 συνεχόμενα χρόνια στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, έχοντας κατακτήσει τέσσερα (4) Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην Α΄ Εθνική !!! «το 1999, 2005, 2008 & 2009».

Έχει συνεχόμενη παρουσία στα Final-Four του Κυπέλλου, με κατάκτηση έξι (6) τίτλων Κυπελλούχου Ελλάδας !!! «το 1998, 1999, 2004, 2005, 2009, & 2011» .

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από μια 20 έτη παύση, επανήρθε αγωνιστικά το 2011 .

Αυτά που κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι άθλος.

Μέσα σε τρία χρόνια ανέβηκε δύο κατηγορίες της Γ΄, Β΄ Εθνικής και ΠΟΑ και από το 2014 παίξει στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, με σταθερή ανοδική πορεία!!!

Για να φτάσουν οι δύο ομάδες στον τελικό της ΕΣΣΑΜΘΣ του Ομαδικού Κυπέλου απέκλεισαν τις εξής ομάδες:

• Πρώτος όμιλος : Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης, και στην συνέχεια τον ΣΟ Ξάνθης και τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου.

• Δεύτερος όμιλος : Ο ΣΟ Καβάλας στον πρώτο γύρο είχε Bye και στην συνέχεια απέκλισε τον ΣΟ Δράμας και τον ΟΦΣ Καβάλας.

Στα μπαράζ των Περιφερειών της Ελλάδος στις 28/05/2017 η πρωταθλήτρια ομάδα της Ε.Σ.Σ.Α.Μ.Θ.Σ. ( Ένωσης σκακιστικών σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Σερρών) παίζει με την αντίστοιχη ομάδα της Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. ( Ένωσης σκακιστικών σωματείων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής ) .

Η τελική φάση του FINAL FOUR του Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει στις 1-2 Ιουλίου στο Ρίο της Πάτρας.

Share it