Search

Ο Αστέρας Τρίπολης η τέταρτη ομάδα του Final 4 των Κ17! Τα σενάρια για αντίπαλο της Ξάνθης

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η τελευταία ομάδα που “τσέκαρε” το εισιτήριο της για το Final -4 του πρωταθλήματος Κ17 της Super League, κλείνοντας έτσι το καρέ μετά τους Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Οι Αρκάδες κέρδισαν με 5-1 τον Πλατανιά και ξέφυγαν 6 βαθμούς απο τν τρίτη ΑΕΚ που μπορεί να έχε παιχνίδι λιγότερο ωστόσο η ομάδα της Τρίπολης έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία καθώς στα ματς με την ΑΕΚ μετρά 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Μπορεί η Λίγκα να μην έχει αποφασίσει ακόμη σε ποια πόλη και γήπεδο θα γίνει, κάτι που θα αποφασιστεί το απόγευμα της Δευτέρας(8/5) στην συνεδρίαση της Super League, όμως πλέον όλα έχουν ξεκαθαρίσει ως προς τις ομάδες που θα μετέχουν τουλάχιστον. Η Ξάνθη παραμένει το φαβορί όμως η παρουσία του Αστέρα βάζει στο παιχνίδι και την Τρίπολη, αν και έχουμε την αίσθηση οτι θα ήταν πιο fair μετά απο τρία διαδοχικά final-4 στη νότια Ελλάδα(Αγρίνιο(2) και Περιστέρι) είναι καιρός η διοργάνωση να ανέβει απο εκεί που ξεκίνησε την Ξάνθη δηλαδή.

Και λέμε τουλάχιστον καθώς η τελευταία αγωνιστική αλλά και το εξ’ αναβολής του ΠΑΟΚ θα καθορίσουν και τα ζευγάρια των ημιτελικών της διοργάνωσης.Βλέπεται  στο Νότιο όμιλο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης, ενώ στον Βόρειο όμιλο αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τα δύο παιχνίδι που έχει με Λάρισα εντός και Κέρκυρα εκτός τότε θα καταλάβει αυτός την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη την Ξάνθη.

Στο Νότιο όμιλο τα πράγματα είναι πιο σύνθετα όπως σας αναφέραμε ο Ολυμπιακός είναι πρώτος έχοντας 57 βαθμούς έναντι 55 που έχει ο Αστέρας Τρίπολης, και την τελευταία αγωνιστική οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο Ρέντη με την ομάδα του Ολυμπιακού σαφώς να έχει το προβάδισμα καθώς ακόμη και με ισοπαλία είναι αυτή που παίρνει την πρώτη θέση.

Στον όμιλο της Ξάνθης όλο το ενδιαφέρον στρέφεται το πρωινό της Τετάρτης όταν και οι Έφηβοι του ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν στην Κέρκυρα απέναντι στην τοπική ομάδα, παιχνίδι που ενδιαφέρει άμεσα την Ξάνθη καθώς σε περίπτωση  νίκης ο ΠΑΟΚ θα ανέβει πρώτος και έχοντας εύκολο ματς την τελευταία αγωνιστική δύσκολα θα χάσει την πρωτιά, ενώ σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα οι ξανθιώτες με νίκη την τελευταία αγωνιστική στα Γιάννενα θα είναι οι πρώτοι του ομίλου.

Η θέση όπως καταλαβαίνεται παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς αναμφίβολα τόσο η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ, οι δύο περσινοί φιναλίστ του τελικού, θα προτιμούσαν στον ημιτελικό τον Αστέρα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι υποτιμούν τους Αρκάδες, αλλά αναμφισβήτητα το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης μοιάζει πιο βατό απο αυτό του Ολυμπιακού.

Share it