Search

Πρώτη προπόνηση για Εθνική στην Αλεξανδρούπολη με τούρτα έκπληξη σε Κουμεντάκη! (photos)

Την πρώτη της προπόνηση στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής η Εθνική Ανδρών του βόλεϊ, υπό τις οδηγίες του νέου ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Αρσενιάδη.

Η Εθνική βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Έβρου για προετοιμασία ενόψει των προκριματικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θα παραμείνει μέχρι τις 15 Μαΐου.

Το κλίμα στην πρώτη προπόνηση ήταν πολύ καλό και στο τέλος αυτής παίκτες, προπονητές και τεχνικό επιτελείο είχαν ετοιμάσει τούρτα έκπληξη στον Εβρίτη Ραφαήλ Κουμεντάκη που έχει σήμερα τα γενέθλια του!

Η «γαλανόλευκη» δεν είναι ακόμα πλήρης καθώς 10 παίκτες (6 του Ολυμπιακού και 4 του ΠΑΟΚ) θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία μετά το πέρας και του 5ου τελικού της Volley League που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή. Τότε το έργο του κ. Αρσενιάδη θα γίνει πιο εύκολο καθώς θα έχει όλα τα «όπλα» στη διάθεση του για να δουλέψει όπως θέλει.

Στο μικρόφωνο του SportsAddict μίλησε ο μάνατζερ των Εθνικών Ομάδων Μάριος Γκιούρδας:

«Το ενδιαφέρον για να κάνει η Εθνική την προετοιμασία της στην Αλεξανδρούπολη εκδηλώθηκε αρκετό καιρό πριν. Είναι ιδανικό που βρισκόμαστε σε μία πόλη και σε ένα νομό που ζει και αναπνέει για το βόλεϊ. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Αυτό που με κάνει πραγματικά χαρούμενο και περήφανο που είμαστε εδώ είναι το γεγονός ότι καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή ότι οι συνθήκες της προετοιμασίας μας και της διαμονής μας και του γηπέδου είναι εξαιρετικές. Επίσης το ότι ο κόσμος βρέθηκε κοντά μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι πολύ σημαντικό. Η προετοιμασία μας στην Αλεξανδρούπολης είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ενόψει της συνέχειας».

Όταν ενσωματωθούν και οι διεθνείς των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ το έργο του κ. Αρσενιάδη θα γίνει πιο εύκολο έτσι;

«Τώρα παίζουμε με λίγα άτομα στην προπόνηση, αλλά είναι σημαντικό για αυτούς που προπονούνται γιατί δεν θα μπορούσαν να κάτσουν και να περιμένουν τους υπόλοιπους διεθνείς. Σίγουρα με την ενσωμάτωση και των υπόλοιπων παιδιών θα ανεβάσει αγωνισιτκό ρυθμό η ομάδα, παρ’ ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού θα είναι ταλαιπωρημένοι από μία σειρά 5 τελικών, αλλά δεν υπάρχει και χρόνος ξεκούρασης ή για κάποιο ρεπό και ίσως να είναι και καλό που θα υπάρχει μία συνέχεια γι’ αυτούς και θα είναι εγκεφαλικά πιο έτοιμοι μέσα στην προπόνηση».

Τι περιμένει να δει σε αυτό το πρώτο στάδιο προετοιμασίας ο προπονητής;

«Σ’ αυτό το οποίο θα δώσουμε βάση είναι να μοντάρουμε την ομάδα και κυρίως να ξανά βρεθούν όλοι οι παίκτες μαζί και να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό».

Οι Εβρίτες στην Εθνική είναι πολλοί και σίγουρα είναι όμορφο γι’ αυτούς να προπονούνται στον τόπο τους με την «γαλανόλευκη» έτσι;

«Ο Έβρος έχει παράδοση στο άθλημα. Είναι διαχρονικό αυτο. Σίγουρα είναι όμορφο να κοσμούν οι αθλητές του Έβρου στην Εθνική Ανδρών και όλες τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους μας βοήθησαν για να κάνουμε την προετοιμασία μας εδώ όπως ο Δήμος Αλεξ/πολης, η Περιφέρεια της ΑΜ-Θ, το Εμπορικό Επιμελητήριο, η ΕΣΠΕΘΡ και πολλοί που είναι κοντά στην Εθνική και μας βοηθούν καθημερινά».

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του SportsAddict μέσα από τον φακό της Γιώτας Τσικάκη:

Share it