Search

Επέστρεψε στην Handball Premier η ΧΑΝΘ του Εβρίτη Αλέξανδρου Αργυρίου!

Η ΧΑΝΘ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο της στην Handball Premier.

H ομάδα της Θεσσαλονίκης στην οποία αγωνίζεται ο Εβρίτης Αλέξανδρος Αργυρίου που έχει παίξει σε Αστέρα Αλεξανδρούπολης, αλλά και στους Beach Boys των Κυκλώπων, μετά από απουσία μόλις ενός έτους επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του 2ου (Βορείου Ομίλου) της Α2 Ανδρών σε μία ονειρική χρονιά, αφού συμμετείχε και στο Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών!

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ η ΧΑΝΘ αποσπάστηκε στην ειδική βαθμολογία 5 βαθμούς από τον δεύτερο Φαίακα Κέρκυρας, διαφορά που δεν καλύπτεται στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε 33-21 τον Αρχέλαο Κατερίνης, ενώ την επόμενη ημέρα Φαίακας Κέρκυρας και ΓΣ Δράμα 1986 αναδείχθηκαν ισόπαλοι 31-31.
Με 18 νίκες και μία ήττα σε 19 παιχνίδια, η ομάδα της ΧΑΝΘ ανεβαίνει δίκαια στην Handball Premier

Ο προπονητής της ΧΑΝΘ, Αντώνης Τσολάκος απένειμε τα εύσημα στους αθλητές του, για την σκληρή δουλειά από το ξεκίνημα της σεζόν. “Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της πορείας. Τον Αύγουστο που μαζευτήκαμε, πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζονταν καν μεταξύ τους και δεν είχαν την εμπειρία του πρωταθλητισμού, αλλά με τις δικές τους θυσίες χρόνου και κόπου, την αγωνιστικότητα και την παρέα που δημιούργησαν, κατάφεραν να κερδίσουν την άνοδο και να κάνουν μια ξεχωριστή πορεία στο θεσμό του κυπέλλου. Ήταν μια δύσκολη πορεία, όπως είναι κάθε πορεία που κρύβει απαιτήσεις. Ο στόχος επετεύχθη και είμαστε όλοι χαρούμενοι”.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός Νικόλας Σαρηγιαννίδης, τόνισε τα εξής: «Ήταν μια μεγάλη και δύσκολη χρονιά για εμάς. Το καλοκαίρι δημιουργήθηκε μία νέα ομάδα, με νέα παιδιά τόσο σε ηλικία, όσο και σε πρόσωπα, που όμως θα έπρεπε γρήγορα να γίνει ομοιογενής και να παρουσιάσει κάτι όμορφο, ώστε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, όπου και ανήκει. Καταφέραμε να γίνουμε μία παρέα εντός και εκτός γηπέδου και να φτάσουμε στο βασικό στόχο των αθλητών, την επάνοδο στη Handball Premier. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά προσπαθούσαμε ο ένας να καλύπτει το κενό του άλλου, όπως και έγινε. Είμαστε όλοι ερασιτέχνες, όμως είχαμε τρομερό ζήλο στην προπόνηση με συνεχή παρουσία στο γήπεδο, αφήνοντας δουλειά, οικογένεια και προσωπικό χρόνο στην άκρη, για να δίνουμε καθημερινά το παρών. Ευχαριστούμε όσους ήταν κοντά μας, καθημερινά δίπλα μας και μας πίστεψαν. Από πλευράς μου, αφιερώνω τη φετινή χρονιά στον πατέρα μου κι έφορο της ομάδας, Λευτέρη Σαρηγιαννίδη, ο οποίος παρά τις προσωπικές δυσκολίες που περνούσε ήταν κάθε μέρα μαζί μας στο γήπεδο. Ευελπιστώ η ομάδα να παραμείνει στην Α1 για πολλά χρόνια και να πρωταγωνιστεί».

 

Share it