Search

Με λάμψη και όμορφες στιγμές πέρασε από την Αλεξανδρούπολη η φλόγα της Μαθητιάδας! (photos)

Κάτω υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες έφτασε στην Αλεξανδρούπολη η φλόγα της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας το απόγευμα της Τρίτης.

Η φλόγα ξεκίνησε την διαδρομή της από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Νέας Χηλής και είχε ως σημείο τερματισμού το άγαλμα της Δόμνας Βυζβίζη δίπλα στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης όπου και άναψε ο βωμός από τον νεαρό αθλητή στίβου του ΜΓΣ Εθνικού Αλεη/πολης, Θάνο Τσιακιρούδη.

Εκεί αφού απήυθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο διευθυντής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Έβρου κ. Αποστολακούδης και άλλοι, παιδιά γυμνασίων και λυκείων της Αλεξανδρούπολης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που αφορά τη μαθητιώσα νεολαία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και όχι μόνο, καθώς θα γίνουν αντίστοιχοι αγώνες και σε ακόμη πέντε περιφέρειες, και αποσκοπεί στη γνωριμία των παιδιών με τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα, αλλά και εν γένει με το αθλητικό ιδεώδες.

Η Μαθητιάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την ευθύνη της διοργάνωσης φέρουν η Κομοτηνή, στην οποία θα διεξαχθεί η πλειοψηφία των αθλημάτων, σε συνεργασία με την Καβάλα όπου θα διεξαχθούν τα αθλήματα της θάλασσας. Τη διοργάνωση διαχειρίζονται από κοινού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από τον φακό του SportsAddict (Γιώτα Τσικάκη – Κοσμάς Πανταζής):

Share it