Search

Δυσκολεύτηκε άλλα έκανε το 1-0 ο Λεύκιππος Ξάνθης κόντρα στο Ρούπελ και βλέπει ημιτελικά!

Το πιο ανταγωνιστικό και όμορφο παιχνίδι στην πρεμιέρα των πλέι οφ ήταν αναμφισβήτητα το παιχνίδι που έγινε στην Ξάνθη, με τον Λεύκιππο να κερδίζει με 74-70 το Ρούπελ Σιδηροκάστρου και να κάνει το 1-0 στην σειρά, σε ένα παιχνίδι που ωστόσο επισκιάστηκε απο τον τραυματισμό του μπασκετμπολίστα της Σερραϊκής ομάδας, Μάντζιου στο 2′ λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι Σερραίοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους, καταφέρνοντας να προηγούνται σχεδόν σε όλη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, και μάλιστα να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας και το +4(35-39) υπέρ τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λεύκιππου “αφυπνίστηκε” και αποδίδοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση  κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά να ολοκληρώσει την τρίτη περίοδο έχοντας βραχεία κεφαλή με 57-56. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μια “μάχη” πάγκων και τακτικής και σίγουρα ακατάλληλο για καρδιακούς με ωραίες φάσεις και απο τις δύο πλευρές και δυνατές άμυνες. Η ομάδα του Λεύκιππου με κατάφερε με ένα ξέσπασμα που έκανε να χτίσει διαφορά 6(69-63) πόντων σε καίριο σημείο στο παιχνίδι, και παρά την πίεση των αντιπάλων που μάλιστα και ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 72-68  μετά απο δίποντο του Ψάλτου, κέρδισαν “πονηρά” φάουλ και το δικαίωμα για τρεις βολές με τον Δαλαγκόζη να ευστοχεί στις δύο απο αυτές και να μειώνει σε 72-70, με τον Λαγογιάννη του Λεύκιππου να είναι εξαιρετικά ψύχραιμος στο γρήγορο φάουλ που του έγινε και ευστοχώντας και στις δύο χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

Νίκη που έστω και δύσκολα κρίνεται απόλυτα σημαντική, καθώς στα πλέι όφ δεν μετρούν οι διαφορές αλλά μόνο η νίκη, και πλέον ο Λεύκκιπος θα ταξιδέψει στις Σέρρες για το δεύτερο παιχνίδι έχοντας μεταφέρει την  πίεση στους γηπεδούχους.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Κουμπάνης και Ψάλτου, ενώ πολύ σημαντικά καλάθια στο φινάλε πέτυχαν οι Σταμπουλής, Οικονόμου και Λαγογιάννης. Απο τους Σερραίους κορυφαίοι ήταν οι Δαλαγκόζης, Καρνάβας αλλά και ο άτυχος Μάντζιος που λογικά θα χάσει και το δεύτερο παιχνίδι.

Διαιτητές: Ορφανίδης – Ρούκας

Δεκάλεπτα: 15-16, 35-39(ημίχρονο), 57-56, 74-70(τελικό αποτέλεσμα).

Λεύκιππος Ξάνθης(Μουρβάκης- Παπαδόπουλος): Κουμπάνης 24, Πλωμαρίτης, Άνθης, Τσιλόγλου 4, Κάλφας 3(1),Ψάλτου 19(3), Κουτσογιάννης 3(1), Σταμπουλής 9(1), Οικονόμου 6(1), Λαγογιάννης 5, Σακελλαρίδης 1.

Ρούπελ(Ιωαννίδης): Δαλαγκόζης 18(1), Γιακόνιουκ, Ζωηρός 5, Τοπολίγκας 8(1), Μάντζιος 14(3), Βεντούζης, Δαμιανάκος 8, Παρίσης 5, Καρνάβας 12

Share it