Search

Έφτασε στην Κομοτηνή η φλόγα της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας ΑΜ-Θ! (photos)

Το βράδυ της Τρίτης και αφού πέρασε από όλες τις πόλεις της περιφέρειας Θράκης & Ανατ. Μακεδονίας κατέληξε στην Κομοτηνή η φλόγα της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας. Στην πόλη της Ροδόπης πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη η τελετή έναρξης.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που αφορά τη μαθητιώσα νεολαία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και όχι μόνο, καθώς θα γίνουν αντίστοιχοι αγώνες και σε ακόμη πέντε περιφέρειες, και αποσκοπεί στη γνωριμία των παιδιών με τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα, αλλά και εν γένει με το αθλητικό ιδεώδες.

Η Μαθητιάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την ευθύνη της διοργάνωσης φέρουν η Κομοτηνή, στην οποία θα διεξαχθεί η πλειοψηφία των αθλημάτων, σε συνεργασία με την Καβάλα όπου θα διεξαχθούν τα αθλήματα της θάλασσας. Τη διοργάνωση διαχειρίζονται από κοινού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Κομοτηνής μετείχαν μαθητές των γυμνασίων της πόλης. Η διαδρομή της φλόγας ξεκίνησε από την ανατολική έξοδο της Κομοτηνής και σταμάτησε στην κεντρική πλατεία οπού έγινε η αφή σε ειδικό βωμό που είχε στηθεί, ενώ αρκετός κόσμος βλέποντας τους νεαρούς λαμπαδηδρόμους σταματούσε για να χειροκροτήσει. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Αλέξης Κωστάλας.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από τον φακό του SportsAddict:

Share it