Search

Οι συμβουλές του “χρυσού” σκόρερ του 2014 Γιώργου Ξενιτίδη στην Κ15 του Ολυμπιακού ενόψει τελικού με ΠΑΟΚ!

Σε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην επίσημα ιστοσελίδα της ενόψει του σημερινού(29/4) τελικού του πρωταθλήματος Κ15 μεταξύ των “ερυθρολεύκων” και του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα στην σελίδα των Πειραιωτών μίλησαν οι σκόρερ των κερδισμένων τελικών στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία το 2014 και το 2016 κόντρα και τότε στον ΠΑΟΚ. Το 2014 στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ με 1-0 στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο χάρη σε γκολ του Ξανθιώτη Γιώργου Ξενιτίδη, ο οποίος φυσικά μίλησε και αυτός και έδωσε τις συμβουλές του στους Παίδες των “ερυθρόλευκων”. Ο Γιώργος Ξενιτίδης είχε σκοράρει 12 φορές εκείνη τη χρονιά στην κανονική περίοδο και έκανε το 12+1 στον τελικό.

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

Το ταξίδι του Πρωταθλήματος Super League K-15 αρχίζει το 2013. Τη σεζόν 2013-14 η Super League αποφάσισε να δημιουργήσει, μετά από την Κ-20 και την Κ-17  και αυτή την κατηγορία και ο πρώτος Τελικός της ιστορίας διεξήχθη στο Αγρίνιο. 

Η πρώτη ομάδα που κέρδισε την κούπα είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στον Τελικό. Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά το τρόπαιο το 2016 στα Ιωάννινα επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΟΚ.

Το “παρθενικό” γκολ σε Τελικό (2014, Αγρίνιο) σημείωσε ο ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας μας Γιώργος Ξενιτίδης, ο οποίος μαζί με έναν εκ των δυο σκόρερ του Τελικού του 2016, Αλέξανδρο Γεωργαντή (ο άλλος είναι ο Ειμιλιάνο Μπουλάρι), μιλούν στο olympiacos.org για τα γκολ τους, την εμπειρία του Τελικού ενώ δίνουν και συμβουλές στους συναδέλφους τους που αγωνίζονται φέτος στην Κ-15 και διεκδικούν το Σάββατο από τον ΠΑΟΚ, την κούπα, στο AEL FC Arena. 

“Η ομάδα κερδίζει” 

Ο Γιώργος Ξενιτίδης πήρε μεταγραφή στην Ακαδημία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2013. Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, ευτύχησε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Super League K-15 και να χριστεί  σκόρερ στον Τελικό. Ο μέσος του Ολυμπιακού που είναι γεννημένος το 1999 και πανηγύρισε πριν από λίγες ημέρες και το Πρωτάθλημα Super League K-20 θυμάται: “Είχαμε άγχος. Αυτό είναι γεγονός. Θυμάμαι είχαμε καθίσει όλοι οι παίκτες και είχαμε μιλήσει. Είχαμε πει ότι δεν χάνουμε τον τίτλο. Είναι τεράστια ικανοποίηση να σκοράρεις σε τελικό. Δεν έχει σημασία που έβαλα εγώ το γκολ. Σημασία έχει που κέρδισε η ομάδα. Στον Ολυμπιακό μπορείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα και βλέπουμε ότι πολλά παιδιά δεν μείναμε στην κούπα της Κ-15. Τώρα όσο αφορά αυτό που θέλω να πω στους σημερινούς παίκτες της Κ-15 και τους του έχω πει και στην προπόνηση, αφού στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, είμαστε όλοι μια οικογένεια, είναι πως πρέπει να είναι μια ομάδα. Δυνατή σαν γροθιά. Οι ομάδες κερδίζουν. Εύχομαι στα παιδιά να γυρίσουν με την κούπα από την Λάρισα.”. Ο Γιώργος Ξενιτίδης είχε σκοράρει 12 φορές εκείνη τη χρονιά στην κανονική περίοδο και έκανε το 12+1 στον Τελικό.

“Με Ολυμπιακή ψυχή” 

Ο Αλέξανδρος Γεωργαντής ήταν ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε το σκορ για τη νίκη (2-0) του Ολυμπιακού στον Τελικό του 2016 στα Γιάννινα. Ο επιθετικός που έχει γεννηθεί το 2001 και συνεχίζει φέτος στην Ακαδημία μας στην Κ-16 θυμάται το γκολ του αλλά και την αγωνία πριν από την αναμέτρηση. “Είναι μια φανταστική εμπειρία. Όλη η χρονιά παίζεται σ’ έναν αγώνα. Όταν μπήκα μέσα στο γήπεδο μου είχαν κοπεί τα πόδια από το άγχος. Μετά μέσα από το παιχνίδι βρίσκεις τα πατήματα σου. Όταν μου ήρθε η μπάλα σκέφτηκα αυτόματα πως πρέπει να σκοράρω για να κλειδώσω τον τίτλο για την ομάδα μου ή θα χάσω το γκολ και θα αγχωθώ τρελά. Τα κατάφερα όμως. Όσο αφορά το “κλειδί” για την κούπα είναι το πάθος. Τα παιδιά εάν είναι ψυχωμένα και παίξουν με Ολυμπιακή καρδιά θα κερδίσουν. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία”. Ο Αλέξανδρος Γεωργαντής ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας την περίοδο 2015-16 με 9 γκολ.

 

Share it