Search

Η Ξάνθη υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας Σουμελά με λύρες και νταούλια!

Με λύρες, νταούλια και τραγούδια θα υποδεχθούν τα ποντιακά σωματεία του νομού Ξάνθης την εικόνα της Παναγίας Σουμελά το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Όπως δήλωσε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης Θεόδωρος Ρωμανίδης, την αναμένουν με μεγάλη χαρά

Μέλη των συλλόγων Ποντίων Νομού Ξάνθης και Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες», αλλά και διαφόρων πολιτιστικών σωματείων, θα την καλωσορίσουν με τις παραδοσιακές φορεσιές. Μια στρατιωτική μπάντα θα αποδώσει τις αρμόζουσες τιμές στην εικόνα –που θα συνοδεύεται από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Γιώργο Τανιμανίδη και ιερείς –, ενώ τα μέλη των ποντιακών συλλόγων θα παρίστανται και κατά το λαϊκό προσκύνημα. Το Σάββατο και την Κυριακή θα τελεστούν δοξολογίες χοροστατούντων των μητροπολιτών Βεροίας Παντελεήμονα και Ξάνθης Παντελεήμονα, και ενδέχεται να παρίσταται και ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, μας ενημερώνει ο Θ. Ρωμανίδης.

Μια στάση στους Τοξότες Ξάνθης
Η πομπή με την εικόνα, που θα κατευθύνεται από τη Βέροια στην Ξάνθη, θα κάνει μια στάση στον τάφο του παπα-Γιώργη Τανιμανίδη (ιερέας από την Ίμερα του Πόντου), όπως μας ενημερώνει ο εγγονός του και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης. «Θεώρησαν καλό οι αρχιερείς, καθώς πάμε στην Ξάνθη, να κάνουν ένα τρισάγιο στον τάφο του που είναι έξω από το ναό της Κοιμήσεως στο χωριό Τοξότες, όπου λειτουργούσε όταν ήρθε στην Ελλάδα», αναφέρει ο πρόεδρος.

Πηγή: Pontos-news.gr

Share it