Search

Ο Ουζουνίδης και ο ΠΑΟ, θύματα της εξωπραγματικής ασπρόμαυρης παράδοσης!

Ο ΠΑΟΚ specialist στις ανατροπές από 0-2 στο Κύπελλο!!! Αυτός εναλλακτικά θα μπορούσε να είναι ο τίτλος.

Με τη νίκη με 4-0 (Πέλκας, Μάτος, Σάκχοφ, Πρίγιοβιτς) στην Τούμπα πριν λίγο και την πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει κάτι μοναδικό στον θεσμό του κυπέλλου. Βασικά, να διευρύνει το απίστευτο σερί του στις ανατροπές από ήττα 0-2 στο πρώτο παιχνίδι.

Ο δικέφαλος πλέον έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση στις 6 απ’ τις 7 φορές (!!!) που ηττήθηκε με 2-0 στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι. Ασύλληπτο.

Το 1985 απέναντι στον ΠΑΟ (με τη μοίρα να επιφυλάσει deja vu: 4-0 και τότε είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ), το 1991 απέναντι στον Ολυμπιακό, το 1992 απέναντι στην ΑΕΚ (ημιτελικά) και Δόξα Δράμας (προημιτελικά) και φέτος απέναντι στον ΠΑΟ. Μοναδική φορά που δεν τα κατάφερε το 1991 απέναντι και τότε στον ΠΑΟ.

Προσοχή όμως. Το σερί αυτό μόνο ευοίωνο δεν είναι για τους ασπρόμαυρους όσον αφορά τον τελικό: Καμία απ’ τις προηγούμενες 5 φορές που ανέτρεψε το 0-2 δεν πήρε το κύπελλο (!!!). Ούτε το 85, όταν είχε πάρει το πρωτάθλημα!

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ (79’ Κάνιας), Τσίμιροτ, Ουάρντα (46’ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (59’ Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς

Στον ασπρόμαυρο πάγκο: Σιαμπάνης, Μαλεζάς, Ματθαίου, Αθανασιάδης

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ρέις, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (88’ Χατζηγιοβάννης), Εμποκού (66’ Μολίνς), Κλωναρίδης (77’ Λουντ), Μπεργκ

Στον πράσινο πάγκο: Στιλ, Μέστο, Ευαγγέλου, Μαρινάκης

Διαιτητής: Κύζας
Βοηθοί: Χασάν, Γκάγκας

Share it