Search

Πατέρας απαγωγέας των παιδιών του συνελήφθη στους Κήπους!

Έναν 36χρονο άνδρα ο οποίος φέρεται να έχει απαγάγει τα παιδιά του (δύο κορίτσια και ένα αγόρι) συνέλαβαν οι Αστυνομικοί του Τελωνείου των Κήπων στον Έβρο. Πρόκειται για έναν υπήκοο Ιράκ, ο οποίος οδηγώντας αυτοκίνητο με σουηδικές πινακίδες, επιχείρησε να βγει από την Ελλάδα μέσω του τελωνείου των Κήπων.

Όμως κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Σουηδίας και ότι μεταξύ άλλων βαρύνεται και με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου.

Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο τα παιδιά εντοπίστηκαν κρυμμένα μέσα σε κλινοσκεπάσματα!

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη σήμερα (11-4-2017) τις πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και αρπαγή ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σουηδικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα μας. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις αρχές της Σουηδίας, για αρπαγή ανηλίκων από γονέα.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από κλινοσκεπάσματα και ρούχα, τα τρία ανήλικα τέκνα του. Πρόκειται για υπηκόους Σουηδίας, ηλικίας 3, 7 και 9 ετών (δύο κορίτσια και ένα αγόρι), τα οποία όπως προέκυψε αναζητούνται από τις αρχές της Σουηδίας και η εξαφάνιση τους σχετίζεται με το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο διαβατήρια των σουηδικών αρχών, τα οποία εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και ανήκουν σε άλλα άτομα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Πηγή: Reportal.gr

Share it