Search

Όσα έγιναν στη νίκη παραμονής της Ασπίδας Ξάνθης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα(+30 photos)

Έστω και αν έβαλε δύσκολα στον εαυτό της η Ασπίδα Ξάνθης κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της αξιόμαχης ομάδας του ΠΑΣ Γιάννενα κερδίζοντας με 48-40, νίκη που κρατά την ομάδα της Ξάνθης και τη νέα αγωνιστική σαιζόν στην Α2 κατηγορία Γυναικών.

Η ομάδα της Ξάνθης δυσκολεύτηκε πολύ απο την ομάδα των Ιωαννίνων, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με την Ασπίδα μάλιστα να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο φινάλε της δεύτερης περιόδου όμως μια τρίποντη βόμβα μπάζερ μπίτερ της Σταυρούλας Καραλίδου έβαλε μπροστά την Ασπίδα με το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε μια απο τα ίδια με την ομάδα της Ξάνθης να είναι ιδιαίτερα άστοχη και με καλή παρουσία στην άμυνα να μένει ζωντανή στο ματς, εν αντιθέσει με το τελευταίο δεκάλεπτο οπού η ομάδα της Ξάνθης μπήκε αποφασισμένοι να φτάσει στη νίκη και να μην “χύσει την καρδάρα με το γάλα” που γέμισε όλη τη χρονιά η ίδια, και με μεγάλη βοήθεια απο την Βάσω Παπαευαγγέλου που πέτυχε δύο σημαντικά τρίποντα αλλά και τους πέντε πόντους της Ευγενίας Καρακώστα και τους τέσσερις της Στέλλας Σουλιώτη, και παρότι στο τελευταίο δίλεπτο αγωνίστηκε χωρίς την αρχηγό της με την Σταυρούλα Καραλίδου να αποβάλλεται με πέντε φάουλ κατάφερε να φτάσει χωρίς ιδιαίτερο άγχος στη νίκη.

Σε συνδυασμό με την ήττα των Τιτάνων Δράμας στην Κατερίνη απο τον Πιερικό Αρχέλαο, η ομάδα της Ξάνθης έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν, δίνοντας εντός παρκέ την απάντηση τους σε όσους την έχουν χαρακτηρίσει…ασανσέρ.

Δεκάλεπτα: 7-6, 16-17, 32-32, 48-40

Διαιτητές: Τεμέλκου-Τσαρδούλιας

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ-Ουστά, Καραλίδου Σ. 5(1), Κουτρουβέλη 3(1), Καρακώστα 9, Παπαχρυσοβέργη 4, Καραλή 2, Παπαυαγγέλου 6(2), Παυλάκη, Σουλιώτη 17, Λαζαρίδου, Καραλίδου Β., Χαλκίδου 2.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Σιαμέτης): Χήτα, Σαρηγιαννίδου 13, Ντόκου , Γιωτίτσα Ε. 9, Μεντεσίδου 14, Κατσίδου, Χρηστάκη 2, Γιωτίτσα Δ., Μπουκουβάλα 2.

Share it