Search

Με μόνο στόχο την πρόκριση στο Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης!

Το πρωί της Κυριακής (09:00) το Εφηβικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη, εκεί όπου θα διεξαχθεί ο Β’ Όμιλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, απ’ όπου οι δύο πρώτες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για το Final 4. Στον όμιλο της Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν πλην του Εθνικού άλλες τέσσερις ομάδες (ο Πήγασος Πολίχνης, ο ΠΑΣ Ίκαρος Έδεσσας, ο ΑΟ Πρέβεζας και ο ΣΠΑ Καρδίτσας).

Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν την Κυριακή το απόγευμα και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη, με την κάθε ομάδα να αγωνίζεται με όλες τις υπόλοιπες, και τις δύο πρώτες που θα συγκεντρώσουν περισσότερους βαθμούς, να προκρίνονται στο Final 4. Εκεί βρέθηκε και πέρυσι ο Εθνικό, αλλά αρκέστηκε στην 4η θέση και δεν κατάφερε να πάρει κάποιο μετάλλιο. Φέτος ο στόχος είναι το κάτι παραπάνω.

Το SportsAddict.gr βρέθηκε στην προπόνηση του Εθνικού, και παρακολουθήσαμε ιδίοις όμμασι την προετοιμασία της ομάδας. Το μενού είχε διπλό προπόνησης του εφηβικού τμήματος με τους αντίπαλους να είναι ένα κράμα παικτών απ’ το ανδρικό τμήμα (Κοντοστάθης, Βλαχόπουλος, Καβαρατζής, Στοϊλούδης) , αλλά και παλαιότερων αθλητών του συλλόγου (Αρχοντούδης, Κασαμπαλής). Διπλό είχε και την Πέμπτη το μενού, με τους αθλητές του εφηβικού να έχουν ένα δυνατό κρας τεστ με σύσσωμο το ανδρικό τμήμα.

“Στόχος μία καλύτερη πορεία από πέρυσι”

Οι προπονητές της ομάδας, Δημήτρης Τσουλκανάκης και Ηλίας Κρεούζης, έθεσαν ως στόχο καταρχάς την πρόκριση στο Final 4 και από κει και πέρα την κατάληψη μίας καλύτερης θέσης συγκριτικά με πέρυσι.

Δημήτρης Τσουλκανάκης: “Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Θέλω να κερδίσουμε το δεύτερο ματς το οποίο είναι το πιο δύσκολο. Στόχος είναι η πρόκριση στο Final 4, είτε ως πρώτοι είτε ως δεύτεροι. Φυσικά προτιμούμε να βγούμε πρώτοι, ώστε να έχουμε και καλύτερη διασταύρωση στα πλέι-οφ. Αν τα παιδιά είναι καλά μπορούν να πετύχουν αυτόν τον στόχο”.

Πολλοί χρίζουν τον Εθνικό φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση στο Final 4, αλλά και για κατάκτηση μεταλλίου, ο Δημήτρης Τσουλκανάκης απ’ την άλλη προτιμά η ομάδα να επιτυγχάνει τους στόχους βήμα-βήμα και να κρατά την “μπάλα χαμηλά”. “Τα φαβορί είναι μέσα στο γήπεδο. Εμείς έχουμε πράγματι παιδιά που έχουν παραστάσεις απ’ τη Volley League όπως ο Τσέλιος, ο Χαραλαμπίδης και ο Μούχλιας, αλλά τα παιδιά αυτά επειδή προπονούνταν με την ανδρική ομάδα δεν απαρτίζουν ένα δεμένο σύνολο, ομογενοποιημένο με τ’ άλλα παιδιά. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτές τις μέρες, να προπονηθούν μαζί, να βρουν τα πατήματά τους και να παρουσιαστούμε ομάδα. Ο Πήγασος και η ομάδα των Πατρών είναι δυνατά σύνολα με αθλητές με παραστάσεις απ’ την Α2. Αυτό είναι το μόνο που με φοβίζει, αλλά τα παιδιά έχουν τα προσόντα και αν πιάσουν την επίδοση που πρέπει μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Στόχος είναι το Final 4 και από κει και πέρα να πάμε καλύτερα από πέρυσι“.

Ηλίας Κρεούζης: “Η ομάδα είναι έτοιμη. Δουλεύουμε εδώ και αρκετό καιρό για το Final 4. Η ομάδα πιστεύω πως είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, καθώς έχουμε στις τάξεις μας και τον Μούχλια, ενώ Τσέλιος και Χαραλαμπίδης είναι πιο έμπειροι και καλύτεροι από πέρυσι. Το που θα μπορέσουμε να φτάσουμε δεν μπορώ να το προδικάσω. Αρχικά πρέπει να προκριθούμε στο Final 4 και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Φαβορί για την πρόκριση μεταξύ των 5 ομάδων είμαστε εμείς και ο Πήγασος και κομβικό θα είναι το ματς της Δευτέρας με τους Θεσσαλονικείς. Θέλουμε να βγούμε πρώτοι για να έχουμε καλύτερη διασταύρωση στο Final 4, αλλά βασική επιδίωξη είναι να ρθει η πρόκριση και στο Final 4 να κυνηγήσουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι“.

Share it