Search

LIVE: Διδυμότειχο – Προσοτσάνη, Πέρνη – Κόσμιο & Άβατο – Σκούταρι για το Κύπελλο Ερασιτεχνών

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.

Μαζί θα παρακολουθήσουμε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των αγώνων ΑΕ Διδυμοτείχου – Προσοτσάνη Δράμας, Κεραυνός Πέρνης – ΠΑΟ Κοσμίου και Άρης Αβάτου – Ελπίς Σκουτάρεως για την Α’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών που διοργανώνει η ΕΠΟ. Τα πρώτα δύο παιχνίδια αρχίζουν στις 16:00, ενώ αυτό του Αβάτου έχει σέντρα στις 17:00. Το live συντονίζει ο Κοσμάς Πανταζής.

Στο Κύπελλο Ερασιτεχνών συμμετέχουν οι κυπελλούχοι κάθε νομού. Ο θεσμός αυτός διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1972 (με εξαίρεση το 2006 & το 2012) και μας έχει προσφέρει ωραίους τελικούς ανά τα χρόνια.

Τη φετινή σεζόν όσο αφορά την περιφέρεια Θράκης & Ανατ. Μακεδονίας, τον Έβρο εκπροσωπεί η ΑΕ Διδυμοτείχου, τη Ροδόπη ο ΠΑΟ Κοσμίου, την Ξάνθη ο Άρης Αβάτου, την Καβάλα ο Κεραυνός Πέρνης, τη Δράμα η Προσοτσάνη και τις Σέρρες η Ελπίς Σκουτάρεως.

Από τις παραπάνω ομάδες η μόνη που έχει κατακτήσει στο παρελθόν το τρόπαιο είναι η ΑΕΔ, η οποία το είχε «σηκώσει» το 1980 επικρατώντας στον τελικό με 1-0 της Νεάπολης Πειραιά στο Καυταντζόγλειο Στάδιο. Εκτός από την ομάδα του Διδυμοτείχου, άλλες 4 ομάδες από την περιφέρεια μας έχουν πρωτεύσει στη διοργάνωση. Αυτές είναι ο Πανδραμαϊκός (1986), Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (1988), Ασπίδα Ξάνθης (1992) και Νέστος Χρυσούπολης (2015).

Πάμε να θυμηθούμε πως οι 6 ομάδες της Περιφέρειας κατάφεραν να βρίσκονται φέτος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

ΑΕ Διδυμοτεύχου: Κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Έβρου επικρατώντας στον τελικό με 1-0 της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου.

ΠΑΟ Κοσμίου: Κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Θράκης νικώντας στον τελικό τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου με 3-1.

Άρης Αβάτου: Κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης επικρατώντας στον τελικό με 2-1 της Αναγέννησης Θαλασσιάς.

Κεραυνός Πέρνης: Κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Καβάλας νικώντας στα πέναλτι με 5-4 τον Αετό Ορφανού, μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση του τελικού.

Προσοτσάνη Δράμας: Κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Δράμας νικώντας 5-3 στα πέναλτι τον Ξηροπόταμο μετά το 2-2 των 90′ και της παράτασης.

Ελπίς Σκουτάρεως: Κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Σερρών μετά την επικράτηση της επί της Δόξας Λιθοτόπου με 2-0 στον τελικό.

Πάμε σιγά σιγά στις ενδεκάδες των αγώνων:

Ο ΠΑΟ Κοσμίου ξεκινάει στο ματς με τον Κεραυνό Πέρνης με τους εξής 11:

Δεληγιάννης, Λεβεντέλης, Μαδούρας, Μητρούσης, Βοργιατζίδης, Κυπρίτογλου, Ξενάκης, Μουρατίδης, Ταμάμης, Φλέγγας, Ερκάν. Στον πάγκο είναι οι: Στοΐνοβιτς, Μιχαλακέλης, Ζουμπιάδης, Μπουτσακτσή, Γιαπρακτσής.

Η ΑΕ Διδυμοτείχου αρχίζει τον αγώνα με την Προσοτσάνη Δράμας με τους εξής 11:

Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης, Τζανετάκος, Κοτζά, Πετρόπουλος Σ., Αγγελακάκης, Μαμρικισβίλι, Γωνιάδης, Γιαννόπουλος, Γκαβανόζης. Στον πάγκο: Άχπα, Καΐσας, Τερτσούδης, Συριτούδης, Καζάλας, Πετρόπουλος Κ., Αντωνίου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

16:00 Έναρξη στην Πέρνη.

16:05 Έναρξη και στο Διδυμότειχο.

16:06 ΓΚΟΛ για το Κόσμιο!!! Ο Μουρατίδης με σουτ βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του κόντρα στον Κεραυνό Πέρνης!

16:10 Τρομερή ατμόσφαιρα για ακόμα μία φορά από τους φίλους της ΑΕ Διδυμοτείχου!

16:12 Πιέζει το Διδυμότειχο και χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Γκαβανόζη να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον γκολκίπερ της Προσοτσάνης.

16:16 ΓΚΟΛ για την ΑΕ Διδυμοτείχου!!! Το 1-0 για την ΑΕΔ κάνει ο Στέφανος Πετρόπουλος στο 10′ με πλασέ μετά από εκτέλεση φάουλ του Παντελίδη!

16:23 ΓΚΟΛ για τον Κεραυνό Πέρνης! Σκόρερ ο Αλή Μπαρή με απευθείας εκτέλεση φάουλ 5 μέτρα έξω από την περιοχή! Η μπάλα κατέλεξε στο παραθυράκι της εστίας του Δεληγιάννη και έτσι έγινε το 1-1.

16:33 ΓΚΟΛ για την ΑΕ Διδυμοτείχου!!! 2-0 για την ΑΕΔ κόντρα στην Προσοτσάνη από τον Γιαννόπουλο με εξαιρετική πισινή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γωνιάδη! Στο 29′ το τέρμα αυτό.

16:45 Πάμε στις ενδεκάδες του αγώνα ανάμεσα στο Άβατο και το Σκουτάρι που αρχίζει στις 5:

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρίογλου, Δόντσος, Δεσύλλας, Γκέκας, Χαριτίδης, Ευθυμιάδης. Στον πάγκο είναι οι: Πασχαλάκης, Ταχτσίδης, Δασκαλάκης, Βαρελάς, Βασιλειάδης Ι., Κωτόπουλος, Βασιλειάδης Γ.

Ελπίς Σκουτάρεως: Νικολούδης, Κωφοκώτσιος, Πασχαλούδης, Δίγκας, Κουτζαβασίλης, Μουσικάκης, Ουζούνογλου, Γεωργιάδης, Γκόγκας, Στεφανίδης, Τάντιτς. Στον πάγκο είναι οι: Κεχαγιάς, Ζαχαριάς, Παπαδόπουλος Ι., Τσακιρίδης, Αντωνόπουλος Γ., Παπαδόπουλος Σ., Αντωνόπουλος.

Λίγοι, αλλά ένθερμοι οι φίλοι της Ελπίδας στο γήπεδο. Αναμένεται να γίνουν περισσότεροι αυτοί του Άρη καθώς πολλοί είναι στο ματς του ΑΟ Ξάνθης που έπαιζε στις 3 για τη Super League.

16:45 ΓΚΟΛ για τον Κεραυνό Πέρνης που γυρνάει το ματς στο 45′! Σκόρερ για το 2-1 κόντρα στο Κόσμιο και πάλι ο Αλή Μπαρή! 

16:46 Λήξη πρώτου ημιχρόνου στην Καβάλα: Κεραυνός Πέρνης – ΠΑΟ Κοσμίου 2-1.

16:50 Τέλος α’ μέρους και στο Διδυμότειχο: ΑΕΔ – Προσοτσάνη 2-0.

17:01 Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου στο ματς του Κεραυνού με το Κόσμιο.

17:04 Έναρξη του αγώνα στο γήπεδο του ΑΟΞ ανάμεσα στον Άρη Άβατου και την Ελπίδα Σκουτάρεως. Κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές κρατούσαν από το χέρι παιδιά των ακαδημιών του Ορφέα Ξάνθης.

17:05 Έναρξη β’ μέρους και στο ΑΕ Διδυμοτείχου – Προσοτσάνη Δράμας.

17:08 ΓΚΟΛ για το Κόσμιο!!! Ο Μουρατίδης ισοφαρίζει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ξενάκη στο 52′! Κεραυνός Πέρνης – ΠΑΟ Κοσμίου 2-2.

17:09 ΓΚΟΛ για το Διδυμότειχο στο 49′!!! Ο Αγγελακάκης με ωραίο σουτ απ’ το ημιχκύκιο της μεγάλης περιοχής κάνει το 3-0!

17:13 ΓΚΟΛ για το Κόσμιο! Με αυτογκόλ παίκτη της Πέρνης μετά από σέντρα του Βοργιατζίδη ο ΠΑΟ Κοσμίου περνάει μπροστά στο σκορ με 2-3, κάνοντας την δική του ανατροπή!

17:15 ΓΚΟΛ για την Ελπίδα Σκουτάρεως! Στο 11′ ο Ταντιτς με δυνατό βολέ κέρδισε τον γκολκίπερ του Αβάτου δείχνοντας την μεγάλη του ποδοσφαιρική του κλάση. Άρης Αβάτου – Ελπίς Σκουτάρεως 0-1. Υποψία οφσάιντ στο γκολ αυτό. Τρία λεπτά νωρίτερα ο Μουσικάκης πήρε κίντρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα.

17:19 Στο 60′ στη θέση του Γεωργιάδη μπαίνει ο Σαμαράς για την Προσοτσάνη.

17:23 Αλλαγή για την ΑΕΔ, ο Καζάλας παίρνει τη θέση του Αγγελακάκη.

17:30 Στο 25′ της αναμέτρησης στην Ξάνθη, κίτρινη κάρτα στον Σουκρήογλου για μαρκάρισμα στον Γκόγκα.

17:31 Πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς για την Προσοτσάνη. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερφέρη, ο Κυριακίδης διώχνει με γροθιές τη μπάλα.

17:34 Στο 75′ ο Άχπα παίρνει τη θέση του Γωνιάδη για την ΑΕΔ.

17:36 Πολύ ώραιο μέχρι στιγμής το ματς στην Ξάνθη. Πάνω κάτω η μπάλα.

17:37 Στο 32′ μεγάλη επέμβαση του Αμουτζάκη σε τετ α τετ με τον Στεφανίδη.

17:39 Καΐσας στη θέση του Παντελίδη και έτσι ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο προπονητής της ΑΕΔ Γιάννης Αναστασιάδης.

17:45 Κίτρινη κάρτα στον Κουτσούμπα για το Άβατο.

17:46 ΓΚΟΛ για την ΑΕΔ!!! Ο Στέφανος Πετρόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 86′ βάζει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και κάνει το ΑΕ Διδυμοτείχου – Προσοτσάνη 4-0!

17:47 ΓΚΟΛ για το Κόσμιο!!! Στο 90′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ξενάκη στο «γάμα» γίνεται το Κεραυνός Πέρνης – ΠΑΟ Κοσμίου 2-4! 

17:51 Τέλος πρώτου ημιχρόνου στην Ξάνθη, Άρης Αβάτου – Ελπίς Σκουτάρεως 0-1.

17:52 Λήξη αγώνα στην Καβάλα, Κεραυνός Πέρνης – ΠΑΟ Κοσμίου 2-4 και πρόκριση για την ομάδα της Ροδόπης στην επόμενη φάση!!!

17:53 Τέλος του παιχνιδιού και στο Διδυμότειχο. ΑΕ Διδυμοτείχου – Προσοτσάνη – Δράμας 4-0. Η ΑΕΔ προκρίνεται στην επόμενη φάση όπου και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ Κοσμίου!!!

18:06 Αρχίζει το β’ μέρος στην Ξάνθη, με αλλαγή για το Άβατο. Στη θέση του Σουκρήογλου μπαίνει ο Πασχαλάκης.

18:18 Έχει μπει πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο το Άβατο, πατάει καλά, έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έχει δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση.

18:22 Σε καλό σημείο φάουλ για το Άβατο. Σουτ του Χαριτίδη, απίστευτη η επέμβαση του Νικολούδη που σώζει την Ελπίδα από την ισοφάριση και διώχνει σε κόρνερ. Πολύ μεγάλη ένταση στην εξέδρα από τους οπαδούς των δύο ομάδων που κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια. Η ένταση έχει περάσει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τον διαιτητή να αποβάλει παράγοντα της Ελπίδας Σκουτάρεως. Επέμβαση και από τις αστυνομικές δυνάμεις για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

18:26 Αλλαγή για το Σκουτάρι, στη θέση του Στεφανίδη ο Ζαχαριάς.

18:29 Δεύτερη αλλαγή για το Άβατο, ο Βασιλειάδης Γιάννης στη θέση του Ευθυμιάδη.

18:33 Γυριστή κεφαλιά του Γκόγκα, εκπληκτική απόκρουση του Αμουτζάκη σε κορνερ.

18:38 Μέσα ο Κεχαγιάς, έξω ο Ουζούνογλου για την Ελπίδα Σκουτάρεως.

18:48 Αναγκαστική αλλαγή για το Άβατο, στη θέση του Χαριτίδη μπαίνει ο Βασιλειάδης Γιώργος.

18:49 Τελευταία αλλαγή και για το Άβατο, στη θέση του Τάντιτς μπαίνει ο Παπαδόπουλος.

18:52 Στο 89′ της αναμέτρησης ευκαιρία για το Άβατο, με τον Κουτσούμπα να παίρνει την κεφαλιά και τον γκολκίπερ της Ελπίδας να μπλοκάρει.

18:57 Τέλος στην Ξάνθη. Η Ελπίς Σκουτάρεως θα νικήσει 1-0 τον Άρη Αβάτου και θα προκριθεί απευθείας στον τελικό της ΑΜ-Θ όπου και θα αντιμετωπίσει στις Σέρρες το νικητή του ζευγαριού ΑΕ Διδυμοτείχου – ΠΑΟ Κοσμίου. Το Άβατο δεν μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ στο φινάλε και μένει με το παράπονο κυρίως για το γκολ των Σερραίων που όπως φαίνεται ήταν οφσάιντ.

Σας ευχαριστούμε πολύ που ήσασταν κοντά μας. Εσείς μένετε στο SportsAddict καθώς θα ακολουθήσουν ρεπορτάζ και για τους 3 αγώνες.

 

Share it