Search

Πήρε ξανά το… όπλο του ο Γιουνές και οδηγεί την Ξάνθη στα play off!

Επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρία παιχνίδια ο ΑΟ Ξάνθη, επικρατώντας 3-0 του Παναιτωλικού για την 27η αγωνιστική της Super League.

Η ξανθιώτικη ομάδα στο πρότελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της, με τα γκολ του Χαμζά Γιουνές στο 3ο και στο 37ο λεπτό (πέναλτι) και το γκολ του Βασιλακάκη στο 59’, πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στην συγκομιδή της και πλέον έχει 44.

Αυτή ήταν η 12η φετινή επιτυχία και ταυτόχρονα η 7η στο Xanthi FC Arena. Ο επιθετικός της ξανθιώτικης ομάδας έφτασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα, μία επίδοση που είναι η 2η καλύτερη στην ιστορία του ΑΟ Ξάνθης μετά το ρεκόρ με τα 24 γκολ που είχε σημειώσει ο Βερεντιάνο Μαρτσέλο τη σαιζόν 1992-93. Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Χρήστος Πανόπουλος.

Το «φιλμ» του αγώνα σύμφωνα με τη θρακιώτικη ΠΑΕ:

2’ Ο Πιτσέλι έκλεψε την μπάλα, ο Βασιλακάκης έδωσε την ασίστ και ο Γιουνές με πλασέ έκανε το 1-0 με το 16ο φετινό του γκολ.
8’ Ο Γουάλας έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Κυριακίδη να αποκρούει.
15’ Το σουτ του Λόπες πέρασε άουτ.
20’ Νέα όμορφη συνεργασία Πιτσέλι – Γιουνές με τον τελευταίο να κάνει το τακουνάκι, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κυριακίδης.
25’ Άστοχο σουτ του Μαρκόφσκι.
28’ Ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Πάουλο Μάρκος και στο 29’ το σουτ του Ρόσα έφυγε άουτ.
32’ Το καλό φάουλ του Γιουνές πέρασε λίγο άουτ.
34’ Μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Λόπες ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.
37’ Ο Γιουνές ανατράπηκε από τον Παπάζογλου και στο πέναλτι που καταλογίστηκε ο ίδιος έκανε το 2-0.
41’ Άστοχο σουτ του Ρόσα.
45’ Όμορφη αντεπίθεση που κατέληξε στο σουτ του Γιουνές με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι του Κυριακίδη.
45+’ ο Παναιτωλικός απείλησε με το σουτ του Λόπες, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει με γροθιές.
56’ Το σουτ του Πιτσέλι και στο 57’ η νέα προσπάθειά του δεν μεταφράστηκαν σε γκολ καθώς το πρώτο σουτ μπλόκαρε ο τερματοφύλακας και το δεύτερο πέρασε άουτ.
57’ Ο Λόπες σέντραρε από τα δεξιά, ο Παπαγεωργίου βρήκε την μπάλα, αλλοιώνοντας την πορεία της και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι
59’ Μετά από φάση διαρκείας, ο Γιουνές έκανε από αριστερά το σουτ που απέκρουσε ο Κυριακίδης και στη συνέχεια ο Βασιλακάκης με κοντινό σουτ πέτυχε το 3-0 με το 6ο φετινό του γκολ.
67’ Η κεφαλιά του Πιτσέλι πέρασε άουτ.
73’ Η κεφαλιά του Μαρκόφσκι κατέληξε στα χέρια του Ζίβκοβιτς.
91’ Το σουτ του Μεχία δεν βρήκε τον στόχο.

Διαιτητές και κάρτες:
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων) με βοηθούς τους κ.κ. Κοντίζας Ιωάννης (ΕΠΣ Πειραιά) – Χούσκογλου Αϊχάν (ΕΠΣ Θράκης) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Σέζος Αθανάσιος της ΕΠΣ Κιλκίς.

Κίτρινες κάρτες: 30’ Ροντρίγκες,35 Μάκος, 37’ Παπάζογλου, 39’ Λόπες, 85’ Καμαρά, 89’ Γουάλας, 93’ Μεχία

Κόκκινες κάρτες: –

ΑΟ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Γουάλας, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας (62’ Καμαρά), Λουσέρο, Λάζιτς, Πιτσέλι (71’ Τριάδης), Γιουνές, Βασιλακάκης (84’ Μεχία).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ροντρίγκεζ, Κούσας, Ρόσα (46’ Κλέσιο), Παπάζογλου, Μάκος (64’ Μπράβο), Μαρκόφσκι, Ρέι, Πάουλο, Τσοκάνης (64’ Ρότσα), Λόπες.

Share it