Search

Φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας η ΑΜ-Θ, μεγάλος ο αριθμός των αυτοκτονιών

Τουλάχιστον αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία των επίσημων αρχών, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για δύο έρευνες-καταγραφές που διενεργήθηκαν από την Eurostat και την Ελληνική Αστυνομία και η πρώτη αφορά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και των επιμέρους Περιφερειών της και η δεύτερη τις αυτοκτονίες στη χώρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την έρευνα της Eurostat, αυτή μας λέει ότι για το 2015 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η φτωχότερη της Ελλάδας και μοιράζεται αυτή τη θλιβερή πρωτιά με την Περιφέρεια Ηπείρου. Σε αμφότερες τις Περιφέρειες σημειώθηκε το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα (48%).

Πάντως η ΑΜ-Θ δεν είναι πια η φτωχότερη Περιφέρεια της Ευρώπης (έχει υπάρξει) καθώς τη συγκεκριμένη πρωτιά κατέκτησε η Βουλγαρία.

Από την άλλη πλευρά, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των αυτοκτονιών που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από το 2013 μέχρι και το πρώτο εννιάμηνο του 2016. Με βάση τα στοιχεία, σε αυτό το χρονικό διάστημα 2042 συνάνθρωποι μας έβαλαν τέλος στις ζωές τους και άλλοι 2503 αποπειράθηκαν να το κάνουν. Σε αυτή τη λίστα με τη γεωγραφική κατανομή των αυτοκτονιών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέχει -δυστυχώς- την 4η θέση.

Πηγή: reportal.gr

Share it