Search

Τρεις άνθρωποι της κολύμβησης μιλούν στο SportsAddict για την αναβάθμιση που θα γίνει στο κυλυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

Με αγωνιστικό και ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης των υψηλότερων προδιαγραφών και αξιοπιστίας εξοπλίζεται το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης μετά και από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στα πλαίσια αυτά το κολυμβητήριο θα μπορεί να φιλοξενεί διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Το SportsAddict επικοινώνησε με τρεις ανθρώπους που ασχολούνται με την κολύμβηση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και τους ζήτησε την άποψη τους για το θέμα αυτό.

Στην ιστοσελίδα μας μίλησαν ο προπονητής του ΟΦΘΑ και του χρυσού Παραολυμπιονίκη Δήμου Μιχαλεντζάκη Τάσος Καλλιτσάρης, η προπονήτρια κολύμβησης του ΑΣ ΑμεΑ Κότινος Δάφνη Δεληγιάννη και το μέλος της ΚΟΕ Χριστίνα Ρουσσίδου.

Πάμε να δούμε τι μας είπαν…

Χριστίνα Ρουσσίδου – μέλος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας & ΟΦΘΑ

«Είχα πει πολλές φορές ότι το κολυμβητήριο μας ήταν ίσως το καλύτερο προπονητήριο στην Ελλάδα, αλλά θα γινόταν αγωνιστικό μόνο όταν τοποθετούνταν σε αυτό η ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Είχαμε προσπαθήσει να πάρουμε διοργανώσεις στην Αλεξανδρούπολη, είχαμε κερδίσει μάλιστα τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα για τον Ιούνιο του 2015, αλλά επειδή δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός αναγκαστήκαμε ως ΚΟΕ να τα δώσουμε στον Βόλο. 

Όλη αυτή η υποδομή η οποία θα έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, θα ανεβάσει πάρα πολύ τον αθλητικό τουρισμό στην πόλη μας. Η οποία πόλη έχει την κατάλληλη ξενοδοχειακή υποδομή για να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό αθλητών. Νιώθω πολύ χαρούμενη και περήφανη. Από μέρους μου θα προσπαθήσω να φέρω στην πόλη μου μεγάλες κολυμβητικές διοργανώσεις, αλλά και καμπ προετοιμασίας εθνικών ομάδων». 

Δάφνη Δεληγιάννη – προπονήτρια ΑΣ ΑμεΑ Κότινος Αλεξ/πολης

«Μπορεί να έχουμε ένα κολυμβητήριο σύγχρονο για τις προπονήσεις των αθλητών μας, αλλά καιρός είναι να εξοπλιστεί με τα σύγχρονα μέσα χρονομέτρησης για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να δούμε και κολυμβητικούς αγωνες για άτομα με αναπηρία από μία εθνική διοργάνωση μέχρι και μία διεθνή αφού είναι μία σημαντική προϋπόθεση για να πάρει η Αλεξανδρούπολη μία τέτοιου είδους διοργάνωση.

Επίσης, σημαντικό είναι ότι μαζί θα αλλάξουν και οι βατήρες ώστε οι κολυμβητές μας να μαθαίνουν και να προσαρμόζουν την εκκίνηση τους σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Ακόμη, οι αθλητές μας ίσως να μη χρειάζεται να κάνουν συνέχεια μεγάλα ταξίδια για τη συμμετοχή τους σε αγώνες αφού η ομοσπονδία θα γνωρίζει την κατάσταση του κολυμβητηρίου μας και θα μπορεί να το προτείνει, με αποτέλεσμα να κάνουν μία σημαντική συμμετοχή γι αυτούς στο κολυμβητήριο που κάνουν προπόνηση και το νιώθουν οικείο, θα μένουν στο σπίτι τους και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο, θα έχουν το σπιτικό τους φαγητό και το πιο σημαντικό γι αυτούς θα έχουν τους ανθρώπους που τους στηρίζουν δίπλα τους. Απλά πράγματα, αλλά πολύ σημαντικά.

Εννοείται ότι μέσα από τις διοργανώσεις αυτές θα ενισχυθεί ο αθλητικός τουρισμός και πόσο μάλλον ο τουρισμός για τους αθλητές με αναπηρία».

Τάσος Καλλιτσάρης – προπονητής Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης

«Το κολυμβητήριο από προπονητήριο 15εκ. ευρώ γίνεται αγωνιστικό κολυμβητήριο!

Θα μπορεί να γίνει πόλος έλξης στους αγώνες κολυμβητών υψηλού επιπέδου ανά τον κόσμο που διεκδικούν όρια για μεγάλες διοργανώσεις! Ακόμη, Θα ο Δήμος Αλεξ/πολης θα διεκδικήσει με την ΚΟΕ και θα πάρει διοργανώσεις που δεν μπορούσαμε να πάρουμε αλλιώς! Επίσης, θα έχει αντίκτυπο σε όλη την τοπική κοινωνία – αθλητικός τουρισμός. Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που δεν θα μπορούσες να τα κανείς με τα άλλα χρονόμετρα. Το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης γίνεται πια το καλύτερο της Ελλάδας μαζί με αυτό του ΟΑΚΑ».

 

Share it