Search

Διακρίσεις για τους τενίστες του ΠΟΑ Κομοτηνής στο 2ο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Ε2!

Σάρωσε ο Πανθρακικός Όμιλος Αντισφαίρισης Κομοτηνής στο 2ο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Ε2 που διεξήχθη στην Α Ένωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με συμμετοχή οκτώ αθλητών και αθλητριών του, διεκδίκησε πέντε τελικούς.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το paratiritis-news.gr, στην Αλεξανδρούπολη αγωνίστηκαν αγόρια (b12) και κορίτσια (g12) κάτω των 12 χρόνων. Η αθλήτρια του Π.Ο.Α.Κ. Ραφαέλα Καρρά στην παρθενική της εμφάνιση στις επίσημες κατηγορίες τένις, δεν κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης. Άφησε όμως πολλές ελπίδες με την απόδοση της και όσοι την έχουν δει στις προπονήσεις γνωρίζουν πως η πορεία της θα είναι αξιόλογη.

Στην Ξάνθη αγωνίστηκαν αγόρια (b14) και κορίτσια (g14) κάτω των 14 χρόνων. Ο αθλητής του Π.Ο.Α.Κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος αγωνίστηκε σε δύο τελικούς, μονού και διπλού. Μετά από μια αξιόμαχη προσπάθεια ηττήθηκε στο τρίτο σετ και κατέκτησε την δεύτερη θέση, όπως και στο διπλό. Οι επιτυχίες αυτές ανεβάζουν το Δημήτρη κοντά στην κορυφή της Πανελλήνιας κατάταξης.  Ο αθλητής Σπύρος Τερλεμές ηττήθηκε στον ημιτελικό με πολύ καλές εμφανίσεις, δείχνοντας σημάδια πρωταγωνιστή.

Στη Νέα Πέραμο Καβάλας αγωνίστηκαν αγόρια (b16) και κορίτσια (g16) κάτω των 16 χρόνων. Ο αθλητής του Π.Ο.Α.Κ. Κωνσταντίνος Καρυδόπουλος περνώντας από τα προκριματικά σταμάτησε στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό, όπου έχασε από έλλειψη αγωνιστικής εμπειρίας. Οι αθλητές Φώτης Παπαδόπουλος Φώτης και Κωνσταντίνος Πάφης σταμάτησαν στον δεύτερο γύρο του κυρίως ταμπλό μετά από ελπιδοφόρες εμφανίσεις, χάνοντας τα παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Ο αθλητής Κωνσταντίνος Τερλεμές  σταμάτησε στα προημιτελικά της διοργάνωσης του μονού παίζοντας δυνατά παιχνίδια και αξιόλογο τένις, ενώ στο διπλό ηττήθηκε στον τελικό και κατέκτησε την δεύτερη θέση. Τέλος η αθλήτρια Σαμαρά Βασιλική Μαγδαληνή (Βάλια), αν και μικρότερης κατηγορίας (δεκατεσσάρων) αγωνίστηκε στη μεγαλύτερη κατηγορία κοριτσιών κάτω των δεκαέξι χρόνων. Μετά από καταπληκτικές εμφανίσεις κατέκτησε την πρώτη θέση και στο μονό και στο διπλό, κερδίζοντας την αναγνώριση και το χειροκρότημα συμπαικτριών, γονιών, προπονητών, φιλάθλων και διοργανωτών.

«Δυστυχώς οι τραγικές επιφάνειες των τεσσάρων γηπέδων αποκαρδιώνουν τους αθλούμενους και όσους περισσότερους σκέφτονται να ξεκινήσουν την εκμάθηση τένις»

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά , στους προπονητές και στους γονείς τους, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν όσα περισσότερα μπορούν» σημειώνει ο σύλλογος σε σχετική του ανάρτηση, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την κατάσταση των υποδομών στις οποίες προπονούνται οι αθλητές του συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση του συλλόγου ακολούθως έχει ως εξής:

«Κάπου εδώ όμως αρχίζει να μας πνίγει ένας κόμπος στο λαιμό.

Αυτά τα χρυσά παιδιά του τένις, δεν έχουν αξιοπρεπή γήπεδα να προπονηθούν. Η άθλια κατάσταση των γηπέδων του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής φέρνει τον Όμιλο σε απόγνωση.

Ενώ η σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Σύλλογο, οι επιτυχίες των παιδιών του αγωνιστικού τμήματος και των μικρότερων αθλητών σε πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο προσελκύουν καθημερινά νέα παιδιά και ενήλικες, δυστυχώς οι τραγικές επιφάνειες των τεσσάρων γηπέδων αποκαρδιώνουν τους αθλούμενους και όσους περισσότερους σκέφτονται να ξεκινήσουν την εκμάθηση τένις.

Κάνουμε έκκληση για μία ακόμα φορά σε όσους κατέχουν θεσμικό ρόλο και θέσεις ευθύνης, να επισπεύσουν τις προσπάθειες τους και να δοθεί άμεσα λύση στο απλό πρόβλημα (μιλάμε για επίστρωση της επιφάνειας των τεσσάρων γηπέδων και όχι για κατασκευή νέων γηπέδων!).

Είναι άδικο για την πρωτεύουσα της Θράκης να διεξάγονται Πανελλαδικά Πρωταθλήματα στις διπλανές πόλεις και να μη μπορεί να διοργανώσει η Κομοτηνή αγώνες φέρνοντας κόσμο από όλη την Ελλάδα, τονώνοντας με τον τρόπο αυτό και την εμπορική κίνηση των επαγγελματιών της πόλης.

Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Ζητάμε να καταλάβουν όλοι πως υπάρχουν πολλά αθλήματα που μπορούν να προβάλουν και να διαφημίσουν έναν τόπο. Ιδιαίτερα μια ακριτική περιοχή σαν τη δική μας, οφείλει να αναδεικνύεται συνέχεια και με πολλούς τρόπους».

Share it