Search

Κέρδισε το Ρούπελ και τώρα… τελικός για τον Λεύκιππο! Παρά την απουσία Ψάλτου είχαν και άλλους “άσσους” στο μανίκι!!!

Πανάξια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ για τον Λεύκιππο Ξάνθης που παρότι αντιμετώπισε το πρόβλημα με την απώλεια του στάρ της, Μίλαν Ψάλτου που λόγω υγείας δεν μπόρεσε να αγωνιστεί κατάφερε όχι μόνο να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός ημιτελικού αλλά και να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της.

Η νεοσύστατη ομάδα του Λεύκιππου στην πρώτη της παρουσία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες, όχι μόνο για την πορεία της αλλά και για το εξαιρετικό μπάσκετ που αποδίδει, κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Ρούπελ που πάλευε να κρατηθεί κοντά στο σκορ, και να εξαιρέσει κανείς την αντεπίθεση της σερραϊκής ομάδας που ισοφάρισε στο 33′ σε 33-33 οπού και εκεί η ομάδα της ξάνθης είχε εντυπωσιακή αντίδραση καθώς όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε αλλά το ακριβώς αντίθετο βγάζοντας τρομερή σιγουριά στο παιχνίδι της κατάφερε με συνεχόμενους πόντους να ανεβάσει την διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό την οποία και διατήρησε μέχρι το φινάλε.

Κορυφαίοι για τους ξανθιώτες οι Κουμπάνης, Κουτσογιάννης και Οικονόμου χωρίς πάντως να υστερήσει κάποιος καθώς με την σημαντική απουσία του Ψάλτου όλοι οι παίκτες των Παναγιώτη Παπαδόπουλου και Νίκου Μουρβάκη έδωσαν το κάτι παραπάνω στο γήπεδο σε επίθεση και άμυνα. Απο το Ρούπελ ξεχώρισε ο Δαλαγκόζης και ο Δαμιανάκος

 Δεκάλεπτα : 10-17, 19-30(ημίχρονο), 31-43, 57-68(τελικό αποτέλεσμα).

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ(Ιωαννίδης): Βεντούζης,Ντούντος 2,Γρεασίδης,Δαλαγκόζης 22(2τρ. 6ρ.),Τοπολίγκας 4,Μάντζιος 6,Στάσας 7(1),Δαμιανάκος 12(2),Παρίσης 4,Νιφορίδης.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Π. Παπαδόπουλος – Ν. Μουρβάκης): Κουμπάνης 19(1),Ρούμογλου 2, Ανθής 2, Μαυροματίδης 3(1), Τσίλογλου, Κάλφας 2, Κουτσογιάννης 12(3), Σταμπουλής 4(1), Οικονόμου 12(1), Κούτρας 6,
Λαγογιάννης 6.

Share it