Search

ΟΣΕ: Μέχρι τον Ιούνιο παραδίδεται η αναβαθμισμένη σιδηροδρομική γραμμή Δράμας-Αλεξ/πολης

Εντός χρονοδιαγράμματος κινείται, σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη, το έργο της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Δράμας-Αλεξανδρούπολης που ξεκίνησε το Φθινόπωρο.
22Τα έργα και το κλείσιμο της γραμμής, που παρακάμπτει την Ξάνθη, έχουν ανακοινωθεί στη Δράμα το Σεπτέμβρη και τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε δεσμευτεί για πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει ολοκλήρωση των έργων εντός 9μήνου, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο.
Όπως σημειώνει ο Κ. Πετράκης, νωρίτερα είναι πιθανό να δοθούν επιμέρους τμήματα στην κυκλοφορία αλλά συνολικά το τμήμα Δράμας-Αλεξανδρούπολης, που μέχρι τα έργα θεωρείτο το πλέον παλαιωμένο και επικίνδυνο, θα παραδοθεί  στο τέλος του Ιούνη.
Η ανάθεση των κρίσιμων έργων έχει γίνει πριν από 1,5 μήνα, μετά από διαγωνισμό και οι επιτελείς του ΟΣΕ σημειώνουν ότι, παρά τη γραφειοκρατία που υπήρξε, το έργο θα ολοκληρωθεί στην ώρα του ενώ μετά τα έργα οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται σχεδόν με διπλάσια ταχύτητα στο συγκεκριμένο τμήμα.  Μέχρι τότε, συνεχίζεται η μετακίνηση του κοινού με λεωφορεία για τα τμήματα που έχουν παρακαμφθεί λόγω έργων, όπως στην Ξάνθη.

Share it