Search

Photos: 30 κλικ απο το συγκλονιστικό ξανθιώτικο ντέρμπι Αρίωνα και Λεύκιππου!

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το μεγάλο παιχνίδι στο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” της Ξάνθης με Αρίωνα και Λεύκιππο να προσφέρουν τρομερό θέαμα στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το κλειστό, και απόλαυσε σπουδαίο θέαμα με τον Λεύκιππο να κερδίζει με 71-70 και να εξασφαλίζει την παρουσία του στα τελικά, μάχη μέχρι τέλους θα δώσει ο Αρίων Ξάνθης.

Ο αγώνας είχε ένταση, πάθος, και όλα τα χαρακτηριστικά που έχει ένα τοπικό ντέρμπι και ειδικά με την σημασία που είχε το συγκεκριμένα, με τον Λεύκιππο να θέλει να τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά αλλά και να διατηρηθεί στην κορυφή πηγαίνοντας με καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ, ενώ απο την άλλη ο Αρίων ήθελε τη νίκη που θα ήταν η πλέον αποφασιστική για την παρουσία της στα τελικά και την αποφυγή της τέταρτης θέσης.

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλο το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, με τον Λεύκιππο με επι μέρους σκορ 10-0 στο τελευταίο τρίλεπτο κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 9 πόντους(33-42).

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Λεύκιππου κατάφερνε να διατηρεί το προβάδισμα με σημαντική διαφορά μέχρι το 35′, κάπου εκεί ήρθε η αντεπίθεση απο πλευράς Αρίωνα που κατάφερε να βάλει “φωτιά” στο ματς και να μειώσει με 68-69 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, εκεί όμως μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα των παικτών του Λεύκιππου που έκαναν καλή διαχείριση και κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη με 70-71.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα των Πάνου Παπαδόπουλου και Νίκου Μουρβάκη εξασφάλισε την πρόκριση του στα τελικά, θέλοντας μέχρι το φινάλε να κάνει το απόλυτο για να πάει στα πλέι οφ ως πρώτος. Απο την άλλη η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου παρά την ήττα κρατά την τύχη στα χέρια της έχοντας στα επόμενα παιχνίδια να αντιμετωπίσει τους Ηρακλή Καβάλας(εκτός), Έβρο Σουφλίου(εντός) και την τελευταία αγωνιστική το πιο σημαντικό ματς με τον Αίαντα στην Κομοτηνή.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι.. συνήθης ύποπτοι Ψάλτου, Κουμπάνης, Σταμπουλής, Οικονόμου και Άνθης. Ενώ απο πλευράς Αρίωνα εντυπωσιακός ήταν ο Νταβουλτζόπουλος ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Αρβανιτίδης, Ανδρέου, Αμπεριάδης, Μπουτσακτσή και Πλατανίτης.

Διαιτητές: Ρούκας – Μπάμπης

Δεκάλεπτα: 17-19, 33-42 (ημίχρονο), 49-57, 70-71 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Παπαδόπουλος): Πλατανίτης 7, Νυμφόπουλος 2, Φώτης 4, Νταβουλτζόπουλος 23, Αμπεριάδης 9(2), Μπουκτακτσή 7, Ανδρέου 9(3), Αρβανιτίδης 9(1).

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ(Π. Παπαδόπουλος, Ν. Μουρβάκης): Κουμπάνης 17(2), Πλωμαρίτης, Άνθης 6(2), Μαυροματίδης, Σακελλαρίδης 2, Κάλφας, Ψάλτου 17, Κουτσογιάννης 1, Σταμπουλής 12(1), Οικονόμου 14(4), Λαγογιάννης, Κούτρας 2.

Share it