Search

Χάνει έδαφος στην μάχη της πεντάδας η Ξάνθη που κόλλησε στην ισοπαλία με Λεβαδειακό παρότι προηγήθηκε δύο φορές!

Νέα γκέλα για την Ξάνθη που έμεινε στην ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, αποτέλεσμα που την απομακρύνει ακόμη περισσότερο απο την μάχη της πεντάδας αλλά και την “ρίχνει” ψυχολογικά καθώς οι ξανθιώτες μετά τα θετικά αποτελέσματα στα παιχνίδια με τους “μεγάλους”, μετά την ήττα στην Κέρκυρα δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Λεβαδειακό.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές στην αναμέτρηση με το πέναλτι του Χαμζά Γιουνές στο 4’ και τον Λάζιτς στο 30’ που έκανε το 2-1 με κεφαλιά, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζοντας διαδοχικά με τον Βασιλείου (28’) και τον Κάλβο στο 47’. Δοκάρι για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ο Βασιλακάκης στο 68’. Η ξανθιώτικη ομάδα έχει πλέον 40 βαθμούς μετά την 7η φετινή της ισοπαλία που ήταν ταυτόχρονα η 5η στην έδρα της.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 3’ και το 4’ Λάζιτς και Τριάδης απείλησαν με σουτ τα οποία έδιωξε ο τερματοφύλακας σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του δεύτερου κόρνερ η ξανθιώτικη ομάδα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιουνές, το οποίο το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, για να κάνει το 1-0. Στο 17’ το σουτ του Βασιλείου πέρασε άουτ και στο 20’ το σουτ του Γιουσούφ έφυγε ψηλά άουτ. Στο 23’ το μακρινό σουτ του Ντε Λούκας δεν ανησύχησε τον Ναμάσκο όπως και στο 24’ η προσπάθεια του Βασιλακάκη. Στο 28’ ο Βασιλείου βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για να γίνει το 1-1. Στο 30’ ο Γιουνές από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Λάζιτς με όμορφη κεφαλιά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ξανθιώτικη ομάδα κάνοντας το 2-1 με το 3ο του φετινό γκολ. Στο 35’ το καλό σουτ του Τόνι Σίλβα έδιωξε με επέμβαση στην δεξιά του γωνία ο Ζίβκοβιτς. Στο 43’ το σουτ του Γιουνές μπλόκαρε ο Ναμάσκο.

Στο 47’ ο Λεβαδειακός στην αντεπίθεση κατάφερε να σκοράρει καθώς ο Τόνι Σίλβα πήρε την μπάλα και στο τετ α τετ νίκησε τον Ζίβκοντας κάνοντας το 2-2. Στο 62’ η κεφαλιά του Γιουνές μετά τη σέντρα του Λάζιτς πέρασε λίγο άουτ. Στο 67’ ο Λάζιτς πολύ κοντά στο αντίπαλο τέρμα, έβαλε την κόντρα με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Ναμάσκο. Στο 68’ ο Βασιλακάκης από κοντά έκανε το πλασέ με την μπάλα να αποκρούεται από το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να απομακρύνεται ο κίνδυνος για τους Βοιωτούς. Στο 72’ το μακρινό φάουλ του Μιλιάζες απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς. Στις καθυστερήσεις το σουτ του Γιουνές δεν βρήκε στόχο ενώ λίγο αργότερα πρόλαβε ο Ναμάσκο τον Λάζιτς και η νέα κεφαλιά του Γιουνές στην τελευταία φάση, πέρασε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής) με βοηθούς τους κ.κ. Λάμπρου Βασίλειο (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής) – Βασιλόπουλο Σπυρίδων (ΕΠΣ Έβρου) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Ανανίας Φωτιάδης της ΕΠΣ Σερρών.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (79’ Σολτάνι), Συλλά (60’ Λουσέρο), Φλίσκας, Λισγάρας, Μεχία (60’ Πιτσέλι), Ντε Λούκας, Λάζιτς, Τριάδης, Βασιλακάκης, Γιουνές.

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας (85’ Ζεζίνιο), Βασιλείου, Σίλβα (89’ Λάτσι), Καλτσάς, Ουόν, Γιουσούφ, Βούρος, Μιλιάζες, Σουμπίνιο (68’ Γιακουμάκης).

Share it