Search

Επανάληψη του περσινού τελικού στο Κύπελλο, απέκλεισε τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ των Εβριτών Γκαρά, Ανδρεάδη και Κωνσταντινίδη δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό, γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ στο Αλεξανδρείο και έτσι στον τελικό θα βρεθούν οι δύο ομάδες που είχαν βρεθεί και πέρυσι, δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» και η Κηφισιά.

Με κορυφαίους τους Τσούπκοβιτς, Στιβαχτή, πιεστικό σερβίς και αποτελεσματική υποδοχή ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τη νίκη απέναντι στον δικέφαλο που υστέρησε στην επίθεση και στο σερβίς. Ο σπουδαίος ημιτελικός στιγματίστηκε από τους τραυματισμούς του πασαδόρου του ΠΑΟΚ Βλάντο Πέτκοβιτς στο 2ο σετ και του λίμπερο του Ολυμπιακού Γιώργου Στεφάνου στο 3ο σετ. Ο πρώτος πάτησε πόδι αντιπάλου μετά από μπλοκ και έπαθε ελαφρύ διάστρεμα, ενώ ο δεύτερος έπαθε λουμπάγκο σε προσπάθεια για υποδοχή.

Οπως και στον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» έτσι και στον αποψινό ημιτελικό του κυπέλλου ο Ολυμπιακός έδειξε μεγάλες αντοχές και είχε πολλές λύσεις σε όλες τις γραμμές. Οταν μάλιστα χρειάστηκε να κάνει τη διαφορά στην επίθεση είχε έναν εκπληκτικό Αγκάμεζ που τελείωσε όλες τις κρίσιμες κόντρα επιθέσεις.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ μόνο στα δύο πρώτα σετ έβγαλε χαρακτήρα στον αγώνα, ο Στάροβιτς δεν έπιασε καν τα ποσοστά του Αγκάμεζ και η υποδοχή του δικεφάλου δεν κατάφερε να φέρει γρήγορη ανάπτυξη στα χέρια του Τερζή που από το 2ο σετ πήρε τη θέση του Πέτκοβιτς. Παρά την απώλεια του Σέρβου ο Τερζής κράτησε τον ΠΑΟΚ στο 2ο σετ το οποίο και κέρδισε.

Τα σετ: 3-1 (25-22, 23-25, 25-20, 25-16)

 

Share it