Search

Σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και δεύτερου αθλήματος θα συμμετάσχει ο Παραολυμπιονίκης Δ. Καρυπίδης!

Ο εν ενεργεία Παραολυμπιονίκης απ’ την Αλεξανδρούπολη, Δημήτρης Καρυπίδης, θα αναμετρηθεί με τον εαυτό και θα συναγωνιστεί τους καλύτερους αθλητές πανελλαδικά, σε ένα ακόμη άθλημα μετά απ’ αυτό της κολύμβησης. Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου στο σκοπευτήριο της Ελευσίνας θα δώσει το “παρών” εκπροσωπώντας τον Ηρόδικο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής.

Τους τελευταίους μήνες, ο Εβρίτης Παραολυμπιονίκης, ήρθε σε επαφή με το άθλημα της σκοποβολής και πιο συγκεκριμένα με το αεροβόλο τυφέκιο και απ’ την πρώτη επαφή η σκοποβολή τον “κέρδισε” με τον ίδιο να προπονείται συστηματικά απ’ τον Οκτώβριο στην Κομοτηνή, με την προπονήτρια του Ηρόδικου, Νάντια Ζουρνατσίδη. Όπως ανέφερε και ο ίδιος στο sportsaddict.gr είναι πάρα πολύ χαρούμενος για την συμμετοχή του σ’ ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και δεύτερου αγωνίσματος (η Ομοσπονδία ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ επιτρέπει στους αθλητές και τις αθλήτριες να συμμετέχουν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα δύο διαφορετικών αγωνισμάτων), στο οποίο όπως είπε καθώς είναι η πρώτη φορά πηγαίνει μόνο για την εμπειρία και την χαρά της συμμετοχής, δεν έκρυψε όμως τις φιλοδοξίες του για το μέλλον. Έφτασε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι την συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της κολύμβησης και θέλει να κάνει το ίδιο και με την σκοποβολή.

Δ.Κ.: «Προπονούμε στο άθλημα της σκοποβολής στην Κομοτηνή απ΄τον Οκτώβριο. Απ’ το Πανελλήνιο δεν έχω πάρα πολλές προσδοκίες, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα που θέλει εξοικείωση, δουλειά και εμπειρία. Πἀντως θέλω μέσω της σκληρής δουλειάς να βελτιώνομαι και έτσι να εξελιχθώ στο άθλημα. Σκοπός μου είναι να δουλέψω πάρα πολύ και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Είτε αυτό είναι μια συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Παγκόσμιο ή και γιατί όχι σε Παραολυμπιάδα».

Για πως πραγματοποιήθηκε η πρώτη του επαφή με το άθλημα και για την πολύτιμη στήριξή του απ’ το σωματείο του τον Ηρόδικο και την προπονήτρια του, Νάντια, είπε:

Δ.Κ.: «Οφείλεται στην τύχη η επαφή μου με το άθλημα. Βρισκόμουν στην Κομοτηνή και έτυχε να υπάρχει μια προπόνηση σκοποβολής και μετά από προτροπή των ανθρώπων της ομάδας μου, πήγα στο σκοπευτήριο και ενθουσιάστηκα με την εμπειρία που αποκόμισα  και από κει και πέρα με την απόλυτη στήριξη συλλόγου και της προπονήτριας μου, συνέχισα να προπονούμαι συστηματικά με στόχο να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σ’ αυτό το υπέροχο άθλημα σε υψηλό επίπεδο».

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, θα συμμετέχει ακόμη ένας αθλητής του Ηρόδικου με κοινό άξονα, το γεγονός πως έχει υπάρξει και αυτός αθλητής της κολύμβησης και έχει λάβει μέρος σε Παραολυμπιάδα στο άθλημα αυτό, έχοντας μάλιστα αυτός κατακτήσει και μετάλλιο. Ο λόγος για τον Άλεξ Ταξιλδάρη, που δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που συμμετάσχει σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής. Το χει ξανακάνει στο παρελθόν και με διάλειμμα ενός έτους (πέρυσι) φέτος ξαναεπιστρέφει στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η προπονήτρια των Ταξιλδάρη, Καρυπίδη και του ΑΣ ΑμεΑ Ηρόδικος, Νάντια Ζουρνατσίδη, στάθηκε στο γεγονός πως οι δύο αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τα χρώματα του Ηρόδικου, έχουν καταγράψει την δική τους πορεία με μεγάλη επιτυχία στο αγώνισμα της κολύμβησης και δεν δίστασαν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να δοκιμαστούν σε άλλο Παραολυμπιακό άθλημα, αυτό της σκοποβολής.

«Το Σάββατο/Κυριακο 18-19 Μαρτίου φιλοξενούμαστε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων σταθερού στόχου 10μέτρων όπου διοργανώνεται στην Ελευσίνα από την ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχουν για ακόμα μια φορά στη διοργάνωση αθλητές του αθλητικού συλλόγου Ηρόδικος, οι οποίοι έχουν καταγράψει την δική τους σημαντική πορεία σε άλλα αθλήματα. Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης έχοντας αφήσει ιστορία στο άθλημα της κολύμβησης έκανε στροφή στο άθλημα της σκοποβολής πριν 3 χρόνια και επιστρέφει δυναμικά κυνηγώντας μια καλύτερη επίδοση, καθώς ήταν 1 χρόνο εκτός προπονήσεων και αγώνων λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο Δημήτρης Καρυπίδης Παραολυμπιονίκης εξίσου στο άθλημα της κολύμβησης, αποφάσισε να εντάξει στην αθλητική του καριέρα και το άθλημα της σκοποβολής με αεροβόλο τυφέκιον. Είναι ο πρώτος αγώνας που συμμετέχει και δη σε πανελλήνιο. Περιμένω μια καλή επίδοση πρώτα για την προσωπική ικανοποίηση των αθλητών μου και έπειτα αν βέβαια καταφέρουν να περάσουν και στον τελικό θα είμαστε ευχαριστημένοι. Στόχος μας είναι να έχει διάρκεια η ενασχόληση τους με το άθλημα και βεβαίως σε κάθε στόχο που βάζουμε να τον πετυχαίνουμε και να προχωράμε στον επόμενο. Βήμα βήμα με πολύ δουλειά θα πετύχουμε πολλά. Σαν σιωπηλοί εργάτες. Τα αποτελέσματα μας θα μιλάν από μόνα τους. Τέλος, θα ήθελα να πω, πως το κύρος και των δυο αυτών αθλητών εμπνέει όλο και περισσότερους λάτρεις της Σκοποβολής να ασχοληθούν με το άθλημα».

Share it