Search

Με άδεια χέρια γυρνάει από την Κέρκυρα η Ξάνθη, ήττα με 1-0 από τον ΑΟΚ

Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο θετικό σερί των προηγούμενων αγωνιστικών ο ΑΟ Ξάνθη, που το απόγευμα της Κυριακής και στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον ΑΟΚ στην Κέρκυρα.

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν το γκολ της νίκης με τον Κέβιν Ντιόγκο στο 66ο λεπτό με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να αγωνίζονται με 10 παίκτες από τις καθυστερήσεις του α’ μέρους λόγω της αποβολής του Γουάλας. Η ξανθιώτικη ομάδα που είχε και τη συμπαράσταση φιλάθλων της, παρέμεινε στους 39 βαθμούς στον σχετικό πίνακα μετά την 7η φετινή της ήττα.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 7’ ο Γιουνές έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία καθώς ήταν σε θέση βολής. Στο 10’ ο Λουσέρο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνά άουτ. Στο 29’ το σουτ του Τριάδη πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουτζαβασίλη. Το μακρινό σουτ του Τουράμ στο 35’ κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

Στο 49’ ο Κόντος απείλησε με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Έπσταϊν με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο 56’ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το σουτ απέκρουσε τη σέντρα του Τουράμ και το σουτ του επιτιθέμενου στη συνέχεια κόντραρε σε αμυντικό. Στο 60’ ο Κόντος μπήκε στην περιοχή από αριστερά κι έκανε το σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς. Στο 65’ το σουτ του Γιουνές μπλόκαρε εύκολα ο Κουτζαβασίλης.

Στο 65’ ο Κέβιν Ντιόγκο με ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 μετά τη συνεργασία Έπσταϊν – Κόντου και τη σέντρα του δεύτερου. Στο 72’ το σουτ του Ντε Λούκας πέρασε άουτ και λίγο αργότερα ο Λουσέρο πίεσε, με την μπάλα να βρίσκει στο πρόσωπό του αλλάζοντας πορεία μετά το λάθος διώξιμο του Κουτζαβασίλη. Στο 79’ το σουτ του Πιτσέλι μπλόκαρε ο τερματοφύλακας και στο 81’ ο Βασιλακάκης έκανε τη σέντρα με την μπάλα να φτάνει στον Ντε Λούκας που έκανε το σουτ για να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήξει κόρνερ.

Ο Ζίβκοβιτς στο 82’ μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Τουράμ. Στο 86’ το φάουλ του Ντουάλα δεν απείλησε τον Ζίβκοβιτς που είχε καλή τοποθέτηση και στο 87’ ο Ντε Λούκας επιχείρησε νέο σουτ, χωρίς στόχο. Στο 89’ ο Τουράμ έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού και κατέληξε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα στο Ε.Α.Κ. Κέρκυρας ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας) με βοηθούς τους κ.κ. Τρύφων Πετρόπουλο (ΕΠΣ Αρκαδίας) – Δημήτρη Γκάγκα (ΕΠΣ Λάρισας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Στυλιαράς της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Κίτρινες κάρτες: 4’ Κέβιν, 17’ Νίκιτς, 22’ Γουάλας, 28’ Λισγάρας, 47’ Τουράμ, 91’ Πιτσέλι, 91’ Ζ. Ντιόγκο.
Κόκκινες κάρτες: 45+’ Γουάλας

Α.Ο.Κ. (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ζ. Ντιόγκο, Σιόντης, Νίκιτς (62’ Ντουάλα), Γεωργίου (46’ λ.τρ. Κόντος), Κέβιν Ντιόγκο (85’ Σπίνουλας), Επστάιν, Τουράμ.

ΑΟ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Γουάλας, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Καμαρά (46’ Συλλά), Λουσέρο (74’ Πιτσέλι), Τριάδης (61’ Λάζιτς), Βασιλακάκης, Γιουνές.

Share it