Search

Θέμα στη Βουλή τα ανενεργά ασανσέρ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Στη Βουλή με ερώτησή τους παραπέμπουν το θέμα των ανενεργών ασανσέρ του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναστάσιος Δημοσχάκης. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν το Υπουργείο Υγείας για ποιο λόγο λειτουργούν μόνο τα 2-3 από τα 24 ασανσέρ (ζητούν μάλιστα την άποψη της διοίκησης επ’ αυτού) καθώς και πότε υπολογίζεται ότι θα αποκατασταθεί η λειτουργία του συνόλου των ανελκυστήρων.

Και ενώ αναμένεται η απάντηση από το Υπουργείο Υγείας, να σημειώσουμε εδώ ότι το θέμα των αναελκυστήρων έχει γίνει πλέον «μάστιγα». Όλοι γνωρίζουν ότι το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είναι ένα αχανές κτιριακό συγκρότημα, που η λειτουργία του χωρίς ανελκυστήρες καθίσταται από προβληματική, έως -ενίοτε- και αδύνατη, αφού έχουν καταγραφεί ματαιώσεις χειρουργείων.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα των ανελκυστήρων απασχολεί την κοινή γνώμη της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο, από το φθινόπωρο του 2016, ενώ και είχε τεθεί και σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πολιτευτής της ΝΔ στον Έβρο Βαγγέλης Ρούφος με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Και σε εκείνη τη συνάντηση που είχε γίνει περίπου προ μηνός είχαν κατατεθεί δεσμεύσεις ότι το θέμα θα λυθεί, όμως μέχρι και σήμερα η κατάσταση παραμένει προβληματική.

Και, δυστυχώς τα προβλήματα των δύο νοσοκομείων του Έβρου δεν περιορίζονται μόνο στα ασανσέρ. Οι ελλείψεις προσωπικού ειδικά στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου οδηγούν την κατάσταση στα άκρα αφού από τη μία υπάρχει μία υποστελεχωμένη νεφρολογική κλινική, ενώ μόλις χθες υπέβαλε την παραίτησή του ο Διευθυντής της Ορθοπεδικης Κλινικής με κύριο αιτιολογικό το γεγονός ότι είναι μόνος του και άρα ανίκανος να σηκώσει το βάρος της λειτουργίας της μονάδας της οποίας προΐσταται.

Ο διοικητής του νοσοκομείου από την πλευρά του, εμφανίζεται καθησυχαστικός, επιχειρώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα με μετακινήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης προς αυτό του Διδυμοτείχου, όμως προφανώς λόγω μη μονιμότητας, οι λύσεις κρίνονται ως μη ικανοποιητικές.

Επιστέγασμα όλης της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα «Υγεία» στον Έβρο είναι το γεγονός ότι το κτίριο το οποίο στεγάζει το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή Δραγάνα, δεν ανήκει ακόμα στο Νοσοκομείο (δηλαδή στο Δημόσιο) επειδή δεν έχει γίνει η λεγόμενη «παράδοση-παραλαβή» από την κατασκευάστρια εταιρίας, παρά το ότι έχουν περάσει 15 χρόνια από την αποπεράτωση του.

Και η πληροφορία αυτή έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη, όπως είναι αυτά του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καΐσα, ο οποίος είχε συμπεριλάβει και τη συγκεκριμένη δήλωση σε απαντητική επιστολή που είχε κοινοποιήσει σε δελτίο τύπου του κου Ρούφου, το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο, μετά την επαφή του με τη διοίκηση του ΠΓΝΑ.

Από που έχουν προκύψει όλα αυτά τα προβλήματα καθώς και το γιατί δεν έχουν ακόμη λυθεί, είναι δουλειά των αρμοδίων να απαντήσουν. Από την άλλη όμως η οργανωμένη πρόσβαση όλων σε σωστές δομές υγείας είναι αναφαίρετο δικαίωμα, που στα χρόνια της κρίσης τείνει να γίνει και απόλυτη ανάγκη (με δεδομένη την δυσκολία πολλών πλέον, να επισκέπτονται ιδιώτες γιατρούς).

Πηγή: reportal.gr

Share it