Search

Χατζηϊωάννου: «Μακάρι να βρεθεί κάποιος χρηματοδότης για τον Πανθρακικό, αλλά ζούμε σε δύσκολες εποχές»

Πέρσι ο Πανθρακικός υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική, φέτος αποχώρησε κι από αυτό το πρωτάθλημα, για οικονομικούς λόγους, αφήνοντας την πόλη …χωρίς ομάδα. Κι όπως συμβαίνει πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι που πονούν περισσότερο, είναι όσοι έχουν ζήσει περισσότερο την ομάδα.

Ένας από αυτούς και ο Απόστολος Χατζηϊωαννίδης, ο πρόεδρος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού. Ο ίδιος ξεκίνησε στον σύλλογο, μερικά χρόνια μετά την ίδρυσή του, το 1969, κι είχε κάνει πέρασμα μέχρι κι από τον Ολυμπιακό! Τότε ο Πανθρακικός αγωνιζόταν ακόμη στο τοπικό, αλλά μετά ανέβηκε στη Β’ Εθνική. Με τον κ. Απόστολο στο “τιμόνι” η ομάδα τα κατάφερε, άλλοτε ευκολότερα κι άλλοτε δυσκολότερα, να εδραιωθεί στην κατηγορία.

Αρκετά χρόνια μετά, το 2017, η Β’ Εθνική φαντάζει και πάλι ένα …άπιαστο όνειρο.“Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά ξέρουν καλύτερα οι άνθρωποι που πληρώνουν”, παραδέχεται ο παλαίμαχος, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι μόνο πρόβλημα του Πανθρακικού αλλά και πολλών ακόμη ομάδων, λόγω οικονομικών συγκυριών. “Πιστεύω ότι δεν είναι πρόβλημα μόνο του Πανθρακικού, αλλά θα το αντιμετωπίσουν κι άλλες ομάδες. Για να μπορείς να παίξεις σε μεγάλα πρωταθλήματα, όπως η Α’ και η Β’ Εθνική, χρειάζονται λεφτά. Επίσης, οι περισσότερες ομάδες πληρώνουν και ξένους παίκτες”, αναφέρει.

Για το πως συντηρήθηκε ο Πανθρακικός αυτή τη δεκαετία επισημαίνει ότι “ευτυχώς βρέθηκε ο κ. Τάσος (:Καραολάνης-μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Πανθρακικός) και μας ανέβασε και μας κράτησε στην Α’ Εθνική τόσα χρόνια, αλλά πόσο να αντέξει κι ένα άτομο αν του ζητάνε να πληρώνει κάθε μέρα. Αν είχε κι αυτός ένα στήριγμα, ίσως να μπορούσε να κάνει κάτι. Εγώ δεν τον ενοχλώ για να μην τον στεναχωρήσω, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα”. Παράλληλα, θεωρεί αρκετά δύσκολο να αλλάξει κάτι στην επόμενη μέρα της ομάδας. “Μακάρι να βρεθεί κάποιος να βάλει χρήματα. Αλλά οι εποχές είναι τέτοιες που κάποιος, ακόμη κι αν έχει λεφτά, δεν τα ρίχνει στο ποδόσφαιρο, γιατί πολύ απλά δεν κερδίζει κάτι. Αυτή την εποχή κανείς δε μπορεί να βάλει το χέρι στην τσέπη”, παραδέχεται.

Η λύση που είχε δώσει παλιότερα ο ίδιος, αλλά ποτέ δεν εισακούστηκε, ήταν να στραφεί ο Πανθρακικός πίσω στην κοινωνία και να βασιστεί σε Θρακιώτες παίκτες. Έτσι καταλήγει λέγοντας ότι “έπρεπε τα παλιότερα χρόνια να έχουν προωθηθεί παιδιά από το νομό, ώστε ο Πανθρακικός να είχε τώρα έναν κορμό από τον τόπο και να έπαιρνε μερικούς παίκτες έμπειρους και να μπορούσε να σταθεί”.

Η συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ

Share it