Search

Πλήρωσε τις απουσίες η Ασπίδα που ηττήθηκε στις Σέρρες απο τον ΑΟΣ

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι η Ασπίδα Ξάνθης υπέστη “διπλή” ήττα στις Σέρρες απο τον ΑΟΣ, καθώς πέρα απο την ήττα με 65-56 οι ξανθιώτισσες έχασαν και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Με τις ξανθιώτισσες να πληρώνουν τις απουσίες καθώς λόγω καρναβαλιού και τραυματισμών παρατάχθηκε με 8 αθλήτριες.

Τα κορίτσια του Νεδίμ Καρά Αχμέτ μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με 0-4 στο πρώτο πεντάλεπτο, όμως ένας “κεραυνός” τριπόντων απο την γηπεδούχο ομάδα άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα με τις Σερραίες να περνούν μπροστά στο σκορ και να καταφέρνουν να τελειώσουν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 18-11. Στην δεύτερη περίοδο το “μπλακ άουτ” της ξανθιώτικης ομάδας συνεχίστηκε με την γηπεδούχο ομάδα να φτάνει την διαφορά σε διψήφιο αριθμό, εκεί όμως ήρθε η αντίδραση απο την ομάδα της Ξάνθης που με εντυπωσιακό σερί 10-0 ισοφάρισε σε 30-30 δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου και  και κατάφερε να προσπεράσει ξανά με το τέλος του ημιχρόνου(33-34).

Η ομάδα της Ξάνθης άρχισε την τρίτη περίοδο όπως τελείωσε την δεύτερη καταφέρνοντας να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο +7(37-44) τρισήμιση λεπτά πριν το φινάλε της περιόδου, όμως οι ξανθιώτισσες με ένα νέο μπλακ άουτ επέτρεψαν στα κορίτσια του ΑΟΣ όχι μόνο να ξαναμπούν στο ματς αλλά και με το φινάλε της περιόδου να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με 46-44.

Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να είναι κοντά στο σκορ και να προσπαθεί για την ανατροπή μέχρι τα μισά της περιόδου, όμως στο φινάλε έμεινε απο δυνάμεις και με την ομάδα των Σερρών να σκοράρει με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας το ματς πήρε αρνητική τροπή για την Ασπίδα με τον ΑΟΣ να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη με 65-56.

Διαιτητές: Πράτος – Τσαλκιτζής

Δεκάλεπτα: 18-11, 33-34 (ημ.), 46-44, 65-56

Α.Ο.Σ. (Δώδος): Μαραγκού 17 (4), Τόγα 20 (3), Μπακιρτζίδου Μ. 6, Τζιαμπάζη 6 (2), Βλάχβεη 3 (1), Νασιάκου 10, Λαδοπούλου Κ. 3.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Νεδήμ Καρά Αχμέτ): Καραλίδου Στ. 18 (4), Καρακώστα 9, Καραλή 2, Σουλιώτη 13, Σακουλάκη 14 (2), Παπαχρυσοβέργη, Μεχμέτ Ουστά, Κουτρουβέλη.

Share it