Search

«Βούλιαξε» η Ξάνθη με καρναβαλιστές από όλη την Ελλάδα!

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και συντροφιά το αστείρευτο κέφι καρναβαλιστές από όλη τη χώρα έστησαν ένα ξεχωριστό πάρτι από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής. Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, κορυφώνονται αυτή την ώρα οι εκδηλώσεις του Ξανθιώτικου καρναβαλιού.

FB_IMG_1488110556212Η μεγάλη συμμετοχή, η σάτιρα, η ανατροπή, η ευρηματικότητα και η διασκέδαση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης, που διασχίζει το κέντρο της Ξάνθης. Μια παρέλαση που την παρακολουθούν χιλιάδες επισκέπτες, που ήδη έχουν κατακλύσει την πόλη, συμμετέχοντας και αυτοί στην μεγάλη γιορτή.

Ο βασιλιάς καρνάβαλος δεν είναι μόνος! Αντίθετα, τον συνοδεύουν εντυπωσιακά Άρματα και Σύλλογοι που δίνουν ξεχωριστό κέφι με ευρηματικότητα και φαντασία. Ιδιαίτερο χρώμα δίνουν οι φοιτητές, αλλά και πλήθος καρναβαλιστών από όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

FB_IMG_1488110341237Σύλλογοι, όπως: Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και Φίλων, Δήμος Ωραιοκάστρου, Κατασκηνώτες, Αναποφάσιστοι,Θάμυρις, Μυρωδάτο οι Απίθανοι, Οδρύσσες, Σύλλογος Εργαζομένων στη ΣΕΚΕ, Σπάρτακοι 82, ο Άτλας,ΝεολαιRA, Διόνυσος, οι Φίλοι, Δαφνιωτών, η Δήμητρα, Αμφιτρύωνες,Κάβειροι, Θρακιώτες Νέστου και Revolistas, η Άνοιξη, Ατίθασοι, Βίστωνες, Απαράδεκτοι,Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Σύλλογος Φοιτητών η Γέφυρα, Βάτραχοι, Θρακική Θεατρική Σκηνή, Ξενιτεμένοι, Σύλλογος Κρητών Φοιτητών «Ο ψηλορείτης» σκορπούν κέφι και χαμόγελα. Παρούσα και η Ροδόπη με τους [email protected] και τον Σύλλογο Ιάσμου τα μέλη του οποίου τιμούν τους αγρότες και τη ζωή της υπαίθρου με την αμφίεση τους.

FB_IMG_1488111016784 (1)Από τη σάτιρα δεν γλιτώνουν και φέτος οι πολιτικοί της ελληνικής σκηνής. Σάτιρα για την Ευρώπη και την άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς οι περούκες «Τράμπ» απαντώνται συχνά στο πλήθος.Οι Θρακιώτες αποδεικνύουν ότι ξέρουν να διασκεδάζουν. Και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αυλαία θα πέσει με το Ξανθιώτικο έθιμο, «το κάψιμο του Τζάρου» στον ποταμό Κόσυνθο αργά το απόγευμα.

FB_IMG_1488111026125Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που σηματοδοτεί το τέλος του καρναβαλιού. Πλήθος κόσμου, ντόπιοι κι επισκέπτες, θα παρακολουθήσουν  τη λήξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2017 κάτω από τη λάμψη ενός εντυπωσιακού σόου με πυροτεχνήματα.Κι από την Τρίτη, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, σηκώνουν τα μανίκια κι εργάζονται για τις επόμενες Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, αυτές του 2018.Τίποτα στην επιτυχία δεν είναι τυχαίο…

Πηγή: ert.gr

Share it