Search

Ε. Λαμπάκης: «Αλλάζει μορφή το στάδιο Φώτης Κοσμάς, γκρεμίζονται τα τείχη, αλλά παραμένει και γήπεδο ποδοσφαίρου»

Για ριζικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» και στον περιβάλλοντα χώρο, έκανε λόγο μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στον Maximum FM 93,6 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης. 

Ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως θα γκρεμιστούν τα τείχη του σταδίου από νότο, βορρά, ανατολή και δύση, με σκοπό να ενοποιηθεί το «Φώτης Κοσμάς» με το Πάρκο Προσκόπων και να δημιουργηθεί έτσι ένας χώρος αθλητισμού, περιπάτου και πρασίνου. Παράλληλα θα δημιουργηθεί νέος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Όσο για το γήπεδο ποδοσφαίρου, σημείωσε ότι θα μπορούν όποιες ομάδες θέλουν να αγωνίζονται αφού θα παραμέινουν οι εστίες και όλες οι απαραίτητες υποδομές, αλλά βέβαια δεν θα είναι πια ικανό να φιλοξενήσει μεγαλύτερες διοργανώσεις παρά μόνο τοπικά πρωταθλήματα. Επίσης, είπε ουσιαστικά ότι το γήπεδο του Απαλού θα είναι πια το κύριο ποδοσφαιρικό της πόλης και τους επόμενους μήνες θα προστεθούν σε αυτό νέες εξέδρες.

Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε και στο παλαιό κολυμβητήριο για το οποίο είπε ότι έχει ακούσει πολλές απόψεις και ιδέες για το τι μπορεί να γίνει, αλλά θέλει να ακούσει και την άποψη των πολιτών.

Τέλος, έγινε λόγος και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αλεξ/πολης στο «Κώστας Χριστοφορίδης» (Μαρακανά), τις οποίες ο Δήμος δεν μπορεί πια να τις χρηματοδοτεί καθώς ο νόμος λέει ότι οι δήμοι δεν μπορούν να χρηματοδοτούν συλλόγους που έχουν εγκαταστάσεις κατ’ αποκλειστικότητα.

Ακούστε τα όσα είπε στην παρακάτω συνέντευξη από το 24:00 έως το 35:00 

Share it