Search

Επιμορφωτικό σεμινάριο απο τον Ο.Α. Ορεστιάδας με θέμα “Η Αντισφαίριση στο Σχολείο: Διδακτική μεθοδολογία”

Στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής  για το τένις στα σχολεία, η Ε.Φ.Ο.Α. και οι κατά τόπους ομίλοι Σωματείων Αντισφαίρισης σε συνεργασία με τους  Συμβούλους Φ.Α. συνδιοργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα: «Η Αντισφαίριση στο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο & Λύκειο: Διδακτική μεθοδολογία» όπου θα παρουσιαστεί τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη πως ο εκπαιδευτικός Φ. Α. μπορεί να οργανώσει και να εισάγει το τένις στο μάθημά του.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη, το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος στην Ορεστιάδα, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στο κλειστό γήπεδο “Νίκος Σαμαράς” με εισηγητή τον ομοσπονδιακό προπονητή αντισφαίρισης κ. Χρήστο Μούρτζιο και την συμμετοχή του Ομίλου Αντισφαίρισης Ορεστιάδας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση-ενημέρωση των εκπαιδευτικών Α-βάθμιας και Β-βάθμιας εκπαίδευσης για τις δυνατότητες ένταξης του αθλήματος της Αντισφαίρισης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και η πληροφόρησή τους για τις νέες  τάσεις στην διδακτική μεθοδολογία της παιδιάς. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει θεωρητική παρουσίαση και βιωματική εφαρμογή ασκήσεων για την εκμάθηση του αθλήματος, ανά ηλικιακή ομάδα και σύνδεση των θεματικών ενοτήτων στο διδακτικό αντικείμενο της Αντισφαίρισης, με νέες μορφές άσκησης για τις επί μέρους κινητικές δεξιότητες και τεχνικές του αθλήματος.

Το σεμινάριο συνδιοργανώνουν η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.), ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ορεστιάδας, ο ομοσπονδιακός προπονητής αντισφαίρισης κ. Χρήστος Μούρτζιος, η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θράκης κ. Κωνσταντινίδου Ξανθή και ο Δήμος Ορεστιάδας.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα είναι χρονικά π.χ.:

11:00-11:15 Εισαγωγή-χαιρετισμοί.

11:00-11:50 Θεωρητική προσέγγιση της διδακτικής μεθοδολογίας.

12:00-13:00 Πρακτική εφαρμογή από τους εκπαιδευτικούς (βιωματικό).

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Χρήστος Μούρτζιος, εκπαιδευτικός Φ. Α. και Ομοσπονδιακός Προπονητής Αντισφαίρισης, υπεύθυνος στον τομέα της ανάπτυξης και διάδοσης της Αντισφαίρισης σε εθνικό επίπεδο.

Share it