Search

Photos:70 κλικ απο την μεγάλη πρόκριση στον τελικό της Θαλασσιάς επί του Εχίνου στην παράταση!

Την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο της θα έχει η Αναγέννηση Θαλασσιάς που έκανε μεγάλη ανατροπή, καθώς πέρα απο την ήττα της στο πρώτο ματς βρέθηκε να χάνει όμως είχε τα ψυχικά αποθέματα γύρισε το ματς και βρήκε τον τρόπο να πάρει την επική πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, νικώντας με 4-1 τον Εχίνο.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας όμως είχε δύναμη, πάθος, ανατροπές στην διακύμανση και δύο αποβολές κρατώντας “ζεστό” το ενδιαφέρον του αρκετού κόσμου που βρέθηκε στην Θαλασσιά. Η ομάδα της Θαλασσιάς μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να αιφνιδιάσει την ομάδα του Εχίνου χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα και παρότι είχε την κατοχή δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Αρναούτ με την άμυνα του Εχίνου να διατηρεί με άνεση το μηδέν. Μάλιστα  οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν αιφνιδιάστηκαν απο το δυνατό ξεκίνημα της Θαλασσιάς αλλά κατάφεραν να βρουν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 40′ μετά απο εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς έφτασε στα πόδια του Σάββας Μπαϊρακταρίδη κέρδισε τον Περπερή κάνοντας το 0-1 κόντρα στην πρώην ομάδα του. Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ καθώς οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και στην επόμενη φάση ο Γιαννακούδης με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρναούτ για το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το ματς είχε αρκετές διακοπές και μικροτραυματισμούς, χαρακτηριστικό πως και οι πέντε αλλαγές που έγιναν ήταν  αναγκαστικές, με τους γηπεδούχους να ξεκινούν το δεύτερο μέρος όπως τελείωσαν το πρώτο με τον Πέτρο Σαρηγιαννίδη να βγαίνει μόνος απέναντι στον κίπερ του Εχίνου και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 2-1 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Μέχρι το φινάλε το ματς είχε αρκετή ένταση με ελάχιστες όμως ευκαιρίες με τις δύο ομάδες, και κυρίως η Θαλασσιά, να προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να σκοράρουν για να μην πάει το ματς στην παράταση κάτι που δεν κατάφερε κανείς και έτσι το παιχνίδι χρειάστηκε να πάει στην ημίωρη παράταση.

Εκεί οι γηπεδούχοι μετά απο ένα κακό πρώτο μέρος, κατάφεραν να πάρουν απο νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο τα ηνία και στο 114′ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Στέλιου Τουργαίδη να κάνουν το 3-1 και να πάρουν σαφές προβάδισμα στο σκορ. Στο 116′ το παιχνίδι παραλίγο να “χαλάσει” όταν υπήρξε ένταση μεταξύ του Γεωργιάδη και του Μπάτζιου που έφερε απο μία κόκκινη στον καθένα αλλά και…την κλήση της αστυνομίας! αν και στο φινάλε του αγώνα οι δύο παίκτες τα βρήκαν. Μετά την μικρή σύρραξη και την διακοπή που υπήρξε κρατήθηκαν περίπου 7′ λεπτά καθυστερήσεων με τους γηπεδούχους να “καθαρίζουν” την πρόκριση με ακόμη ένα τέρμα όταν στο 122′ ο Παναγιώτης Γιαννακούδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Η κάτοχος του περσινού τίτλου Αναγέννηση Θαλασσιάς θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Άρη Αβάτου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Τζεβελεκίδης με βοηθούς τους Χουσείν Κούλα και Σωκράτη Αγγελακόπουλο, τέταρτος ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Γ. Αποστολίδης): Περπερής, Βασιλειάδης(87′ Ματζαρίδης), Κοτζάκελης(70′ Παπαδημητρίου), Μυλωνάς, Μπάτζιος Δ., Τουργαίδης Κ.(109′ Βουλγαρίδης), Τουργαίδης Στ., Κωτίδης, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης Π., Γιαννακούδης

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ(Σ. Γιουρούκ – Εκρ. Καμπούρ): Αρναούτ, Μπαϊρακταρίδης, Μποασή, Τζομιάδης, Καδρή Χ., Παρσαντανιάν(91′ Σνιμσίκοβ, 114′ Κωνταντινίδης Κ.), Χότσκα, Κισσά, Μιχαηλίδης, Γεωργιάδης, Καβάζ Μεμεταλή Χ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Share it