Search

Photos:20 κλικ απο την ιστορική πρόκριση στον τελικό για τον Άρη Αβάτου κόντρα στην ιστορική Ασπίδα Ξάνθης

Έχοντας το πλεονέκτημα που του έδινε η νίκη με 2-1 μέσα στο ΔΑΚ ο Άρης Αβάτου αν και τα βρήκε “σκούρα” κατάφερε να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ και με το τελικό 1-1, και γενικό σκορ 3-2, να περάσει στον πρώτο τελικό της ιστορίας του κόντρα στην Ασπίδα που θύμισε στιγμές του ένδοξου παρελθόντος της με την μαχητικότητα της και το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες της στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Κυριάκου Κετσιεμενίδη μπήκαν καλύτερα στο ματς και αφού απείλησαν με τον Κοτόπουλο κατάφεραν ανοίξουν το σκορ στο 15′ όταν μετά απο ανατροπή του Χαριτίδη ο διαιτητής της αναμέτρηση καταλόγισε πέναλτι, με τον Παύλο Ευθυμιάδη να νικά τον Κισά Ομέρ και να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους που αποκτούσαν ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα για την πρώτη συμμετοχή τους σε τελικό Κυπέλλου. Μετά το 1-0 η ομάδα της Ασπίδας ανέβασε την απόδοση της πίεσε αλλά βρήκε απέναντι της έναν εκπληκτικό Αμουτζάκη, που αφού σταμάτησε εντυπωσιακά εις διπλούν τα σουτ των Κατσή και Χαραλαμπίδη στο 40′ νίκησε απο τα 11μέτρα τον Στεπανιάν, στο πέναλτι που κέρδισε ο Κυριαζίδης.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά ήταν καλύτερη στο γήπεδο προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση χωρίς όμως την μεγάλη ευκαιρία, για να φτάσουν με στο 77′ όταν με σουτ του Μάνου Χαραλαμπίδη έγινε το 1-1 με τα τελευταία περίπου 15 λεπτά που παίχτηκαν να είναι με μεγάλη αγωνία καθώς η Ασπίδα έψαχνε το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, όμως η ομάδα του Αβάτου κατάφερε να κρατήσει μακριά απο την εστία του Αμουτζάκη τους φιλοξενούμενους κρατώντας το “χρυσό” όπως αποδείχτηκε 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα.

Γράφει ιστορία την τελευταία τετραετία με τον Ηλία Κοτόπουλο στην διοίκηση της η ομάδα του Άρη Αβάτου που μετά τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της μετέχοντας στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης που θα βρεθεί απέναντι στην περσινή κάτοχο Αναγέννηση Θαλασσιάς

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Στέλιο Ζαφειρίου και Παναγιώτη Βαμβακίδη.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Κ. Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Βασιλειάδης Γ., Δασκαλάκης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρήογλου, Πασχαλάκης(62′ Θωμαίδης), Δόντσος(66′ Δεσύλλας), Κοτόπουλος, Χαριτίδης(82′ Ξανθόπουλος), Ευθυμιάδης Π.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς): Κισά Ομέρ, Σαββόγλου, Τζαρτάκης(66′ Κρουστάλλης), Σαρηγιαννίδης Αλ., Νικολούδης, Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης(46′ Μουξιός), Δογανίδης(61′ Χατζηπαρασκευάς), Χαραλαμπίδης, Στεπανιάν, Κατσής

Share it