Search

Άρωμα…Γαλλίας στην Κομοτηνή με το φιλικό του Δημοκρίτειου με την Σορβόννη!

Άρωμα Γαλλίας “μύρισε” στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, αφού το απόγευμα της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ και, συγκεκριμένα, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ, υποδέχθηκε την αντίστοιχη ομάδα του πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Το ΤΕΦΑΑ τα πήγε περίφημα σε αθλητικές επιδόσεις, με τα κορίτσια να επικρατούν στον αγώνα (70-50), πήρε όμως άριστα στη φιλοξενία και τη διακρατική προοπτική που δίνει στους φοιτητές του. Οι Γαλλίδες φοιτήτριες φιλοξενήθηκαν από φοιτήτριες του Δημοκριτείου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διαπανεπιστημιακή συνεργασία και την ευγενή άμιλλα.

Για το πλαίσιο της επίσκεψης μας ενημερώνει ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ -και υπεύθυνος ειδικότητας καλαθοσφαίρισης- Κώστας Λαπαρίδης. “Το πανεπιστήμιο της Σορβόννης επικοινώνησε μαζί μας, κι ύστερα από συζήτηση με την κα. Μιχαλοπούλου, αποφασίσαμε ότι αυτή η δράση θα ήταν καλή για το ΤΕΦΑΑ, αλλά και γενικά για το ΔΠΘ και την Κομοτηνή, γι’ αυτό απαντήσαμε θετικά”, είπε, συμπληρώνοντας ότι “διευρύναμε για μια ακόμη φορά τις επαφές μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποκτήσαμε εμπειρίες και διάδραση με διαφορετική κουλτούρα και ανθρώπους”.

Καθηγητές και φοιτητές υποδέχθηκαν το γαλλικό πανεπιστήμιο τις μεσημβρινές ώρες στο ΚΤΕΛ, ακολούθησε η καθιερωμένη περιήγηση στην πόλη, ο αγώνας, αλλά και βραδινό δείπνο από το ΔΠΘ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ

Για τη δράση και τα μελλοντικά σχέδια του ΤΕΦΑΑ μας πληροφορεί η κοσμήτορας της σχολής Μαρία Μιχαλοπούλου. Επομένως, το ερχόμενο διάστημα στις 21 Μαρτίου θα γιορτάσουν τα 30 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος Erasmus, ενώ στο πλαίσιο της έναρξης των Ελευθερίων θα διοργανωθεί η μαθητιάδα στην Κομοτηνή, από φοιτητές ΤΕΦΑΑ. Στόχος είναι, σύμφωνα με την κοσμήτορα, “οι φοιτητές μας να εξασκούν τη μελλοντική τους δουλειά σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή να οργανώνουν τους αγώνες. Οι φοιτητές πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν μάθει πως να οργανώνουν αθλητικά δρώμενα από μόνοι τους”. Επιπλέον, στο πλαίσιο των πανελλήνιων πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων, κάποια αγωνίσματα θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ.

Για τις διακρατικές συνεργασίες που αναπτύσσονται και την εγρήγορση στην οποία βρίσκεται η σχολή αναφορικά με αυτές, η κα. Μιχαλοπούλου τονίζει πως “αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει προσπάθεια να αναπτύξουμε συνεργασία με χώρες όπως το Καζακστάν και η Αρμενία που έχουν παράδοση σε συγκεκριμένα επίπεδα και θα δούμε στο επόμενο διάστημα πως θα εξελιχθούν. Έχουμε συνεργασίες με τη λογική ότι μπορούμε, όπως με το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, να φιλοξενούμε φοιτητές άλλων ιδρυμάτων. Δεν έχουμε, όμως, τη δυνατότητα να μεταβαίνουμε στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, ακόμη κι όταν η ομάδα μπάσκετ του ΔΠΘ κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα, δε μπορέσαμε να συμμετάσχουμε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καθαρά για οικονομικούς λόγους”.
Συμπέρασμα είναι πως μοναδική τροχοπέδη αποτελεί …η οικονομία, για ένα κατά τα λοιπά υγιέστατο πανεπιστημιακό ίδρυμα “στολίδι” της περιοχής.

Share it