Search

Ο προπονητής του Ερμογένη Δημήτρης Παρασκευόπουλος μιλά στο Sportsaddict για το μεγάλο ντέρμπι με τον Έβρο Σουφλίου!

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους μπήκαν Ερμογένης Ξάνθης και Έβρος Σουφλίου για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής στην Ξάνθη, οπού εν πολλοίς θα κρίνει τον πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΣΠΕΘΡ-ΑΝΜΑΚ.

Με αφορμή το παιχνίδι της Κυριακής είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον προπονητή του Ερμογένη Ξάνθης, Δημήτρη Παρασκευόπουλο για το παιχνίδι της Κυριακής. Ο κ. Παρασκευόπουλος μας μίλησε για την προσπάθεια του Ερμογένη, για την ομάδα του Σουφλίου, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της Ξάνθης να βρεθεί στο κλειστό της Ασπίδας και να παρακολουθήσει έναν πολύ δυνατό αγώνα μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος όπως καταδεικνύει και η βαθμολογία.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μας δήλωσε ο προπονητής του Ερμογένη Ξάνθης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος για το σπουδαίο παιχνίδι της Κυριακής:

Δ.Π. :”Είναι ένα παιχνίδι, που πρέπει να το κερδίσουμε καθαρά, μέχρι 3-1, για να συνεχίσει ο Ερμογένης με αξιώσεις την προσπάθεια ανόδου στην Α2 κατηγορία. Το Σουφλί είναι μια αξιόλογη ομάδα με “δουλεμένους” αθλητές αλλά και νεαρά παιδιά που στέκονται καλά στο γήπεδο. Το δικό μας δυναμικό είναι έμπειρο και έχει δυνατότητα να παίξει βόλεϊ υψηλού επιπέδου, όπως αποδείχτηκε στην πορεία μας φέτος. Μόνο το Σουφλί “έβγαλε τον κακό μας εαυτό” στο μεταξύ μας παιχνίδι στον πρώτο γύρο, κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί…Αυτόν τον καιρό δουλέψαμε σε όλους τους τομείς και θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, συνοχή και ορμή την πρόκληση αυτού του αγώνα.”

S.A.: Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την ομάδα του Ερμογένη να κατακτήσει έναν τίτλο, με βάση και την προσπάθεια που καταβάλετε τα τελευταία χρόνια; 

Δ.Π.: “Τα τελευταία χρόνια σύσσωμη η ομάδα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στις μικρές ηλικίες και στην ανάδειξη ταλέντων τόσο στα γυναικεία όσο και στα ανδρικά τμήματα. Προσωπικά πιστεύω ότι πετυχημένη είναι η ομάδα εκείνη που μπολιάζεται συνέχεια με νέο αίμα και υπάρχουν περιθώρια αναγέννησης. Κρίνω λοιπόν ως πολύ αξιόλογη και θετική την πορεία του συλλόγου. Όσο για φέτος η ομάδα είναι έτοιμη και θα προσπαθήσει να τον κατακτήσει”

S.A.: Αν έρθει η πρωτιά η ομάδα θα είναι έτοιμη για τα μπαράζ,  και γενικά ο στόχος της Α2 κατηγορίας υπάρχει στον σύλλογο; Με βάση πάντα και τις οικονομικές απαιτήσεις που έχει μια τέτοια κατηγορία;

Δ.Π.: “Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο έτοιμοι νιώθουμε και φυσικά γινόμαστε. Αυτή τη στιγμή ο στόχος υπάρχει. Θέλουμε και θα παλέψουμε γι αυτό. Για το μέλλον βλέπουμε. Βήμα βήμα όλα τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν.”

S.A.:  Υπάρχει στήριξη απο τον φίλαθλο κόσμο της πόλης, και τι θα λέγατε στον κόσμο για να βρεθεί στο γήπεδο την Κυριακή.

Δ.Π.: “Το βόλεϊ έχει τους φιλάθλους του, ίσως όχι τόσο πολλούς όσο τα άλλα αθλήματα. Αλλά είναι το ίδιο παθιασμένοι, στηρίζουν την ομάδα μας, κυρίως όταν τους χρειάζεται, και μας “ανάβουν τα αίματα” όταν πολεμάμε για μεγαλύτερους στόχους. Όσο πιο ορμητική η κερκίδα, τόσο πιο καλή η απόδοση στο παιχνίδι. Ας έρθουν λοιπόν να ευχαριστηθούμε όλοι, παίκτες και κερκίδα, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι,”

S.A.: Γενικά το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό η κάθε πέρσι και καλύτερα;

Δ.Π.: “Συνηθίζουμε να λέμε για όλους τους τομείς “κάθε πέρσι και καλύτερα” Πώς να ξεφύγει το βόλεϊ;”

S.P.: Και τέλος πιστεύετε ότι η Ξάνθη σαν νομός, με παρουσία σε Εθνικές κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ πλησιάζει ο καιρός για να έχει παρουσία και στα Εθνικά πρωταθλήματα του Βόλεϊ;

Δ.Π.: “Γιατί όχι; Εξάλλου γι αυτό προσπαθούμε. Καλούμε, λοιπόν, φιλάθλους και Ξανθιώτες την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 18:00 η ώρα στο γήπεδο της Ασπίδας, για να παρακολουθήσουν τις 2 καλύτερες ομάδες της Θράκης σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, που μπορεί να μας ανοίξει το δρόμο για το Εθνικό πρωτάθλημα!!”

Share it