Search

Παρασκευάς Τσέλιος: «Στόχος μου το εξωτερικό, όμως πριν θέλω το… ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ με τον Εθνικό!»

Είναι η καλύτερη χρονιά  στην μέχρι τώρα βραχεία καριέρα του, η οποία αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό να βελτιώνεται, να δουλεύει και να είναι προσγειωμένος, προμηνύεται όχι μόνο μεγάλη σε διάρκεια, αλλά και λαμπρή.

Ο Παρασκευάς Τσέλιος, είναι ένας απ’ τους λόγους που ο Εθνικός φέτος κατέρριψε κάθε -αρνητικό- προγνωστικό και παρουσιάζεται ως καλοκουρδισμένη μηχανή στη Volley League και από κει που ο στόχος ήταν η παραμονή και η εξασφάλισή της όσο το συντομότερο, πλέον κρυφοκοιτάζει… εξάδα. Το Σάββατο μάλιστα το μεσημέρι, ο Εθνικός μπορεί αν μπει για τα καλά στο κόλπο της εξάδας, αφού υποδέχεται στο “Μ. Παρασκευόπουλος” την ομάδα του Ηρακλή και με καθαρή νίκη θα μειώσει την διαφορά του στον έναν βαθμό απ’ τον “Γηραιό”, ενώ θα ψαλιδήσει την απόσταση και απ’ τον Παμβοχαϊκό και τον Φοίνικα Σύρου που παίζουν μαζί και λογικά και την Κηφισιά που θα αγωνιστεί στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Ο 19χρονος κεντρικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε σενέντευξή του στο ΈβροSport αναφέρθηκε στα πρόσωπα και τις καταστάσεις που καθόρισαν την μέχρι τώρα πορεία του, στις φιλοδοξίες του που είναι υψηλές και στους στόχους του Εθνικού.

Ακολουθεί ένα μίνι απόσπασμα απ’ την συνέντευξη του κεντρικού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην ΕβροSport, ολόκληρη την οποία μπορούν να βρουν οι Εβρίτες σε όλα τα περίπτερα του Νομού, ενώ φυσικά μπορούν να την προμηθεύονται και όσοι ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό του Έβρου, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα της γραμματείας της εφημερίδας (25510 24222).

«Είναι τιμή μου να είμαι βασικός στα 19 στον Εθνικό!»

Παρασκευά, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που λογίζεσαι ως βασικός παίκτης εξάδας. Το περίμενες;

Π.Τ.: «Απ’ την αρχή της χρονιάς μου είχε πει ο προπονητής μου, ο κύριος Μουστακίδης ότι θα έπαιρνα ένα σημαντικό βάρος την φετινή σεζόν. Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια ότι θα φτάσω να παίζω βασικός τόσο σύντομα. Συνειδητοποίησα όμως, ότι θα εξαρτηθούν όλα από μένα. Το πώς δηλαδή θα τα πηγαίνω στις προπονήσεις και στους αγώνες!»

 

«Θα παλέψουμε για την είσοδο στην εξάδα»

 

Μιας και φαίνεται να έχετε επιτύχει ήδη τον στόχο της παραμονής, στις αγωνιστικές που απομένουν, ποιοι είναι οι στόχοι σας; Θα κυνηγήσετε ένα καλύτερα πλασάρισμα για τα play off, π.χ. θέση στην 6αδα;

Π.Τ.: «Απ’ την στιγμή που αποφύγαμε τα play out, θα κυνηγήσουμε, όπως θα έκανε και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, το κάτι παραπάνω. Εννοείται πως θέλουμε κάτι τέτοιο (σ.σ. είσοδο στην εξάδα) και θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε».

«Όνειρό μου το εξωτερικό, πρότυπο ο Ανδρέας Ανδρεάδης, η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου η Εθνική Ανδρών!»

Για το μέλλον ποια είναι τα όνειρά σου. Θες μια μεταγραφή σε ένα μεγαλύτερο ελληνικό club όπως π.χ. ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός ή μια μεταγραφή στο εξωτερικό;

Π.Τ.: «Όνειρο μου είναι να γίνω ένας μεγάλος παίχτης. Να πω την αλήθεια πάντα ήθελα να φτάσω τον Ανδρέα τον Ανδρεάδη. Τον θαύμαζα από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το βόλεϊ και θέλω μάλιστα αν μπορέσω, να τον ξεπεράσω κιόλας στο μέλλον. Τώρα όσον αφορά την μεταγραφή, θα ήθελα πολύ να γίνει σε μερικά χρόνια και αργότερα να ψάξω και για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό».

Κεφάλαιο Εθνική. Είναι ένα απ’ τα όνειρά σου η Ανδρών;

Π.Τ.: «Όσον αφορά την Εθνική Ανδρών, πιστεύω ότι είναι ένα όνειρο κάθε παίχτη σε νεαρή ηλικία. Θα το θελα πάρα πολύ! Είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες της καριέρας μου, αλλά αυτό θα γίνει μόνο με δουλειά αφοσίωση»

«Θέλω το πρωτάθλημα με τον Εθνικό!!!»

Με τον Εθνικό τι θα ήθελες να έχεις επιτύχει πριν πάρεις “ανοίξεις τα φτερά¨ σου;

Π.Τ.: «Με τον Εθνικό θα ήθελα πολλά. Θα επιθυμούσα να πετύχω, γιατί όχι, μια κατάκτηση πρωταθλήματος και μια πολύ καλή διάκριση στην Ευρώπη!»

 

Share it