Search

Μετά την βράβευση του στην Ελλάδα συνοδεία του Ν. Λεμονίδη πετάει για Ισπανία το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής!

Ο πολιτισμός επιβραβεύεται και οι προσπάθειες νεαρών μαθητών της Κομοτηνής αναγνωρίζονται όχι μόνο εντός αλλά κι εκτός συνόρων. Κάνουμε λόγο για την ταινία μικρού μήκους του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής με τίτλο “Καταφύγιο”, που απέσπασε το ειδικό βραβείο του Συνηγόρου του Παιδιού λόγω των καίριων μηνυμάτων που “περνούσε”, κατά του ρατσισμού, υπέρ του ανθρωπισμού. Μια ταινία-μάθημα για μικρούς και μεγάλους, που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να προέρχεται από Κομοτηναίους δημιουργούς.
Έτσι, το “Καταφύγιο” γίνεται …shelter και οι μαθητές ετοιμάζουν βαλίτσες για Ισπανία! Ο λόγος; Η προβολή της ταινίας σε φεστιβάλ της Ισπανίας 16-19 Μαρτίου, εκπροσωπώντας την Κομοτηνή σε διεθνές επίπεδο!
Στην Ισπανία θα ταξιδέψουν οι μαθήτριες Βασιλεία Γαβριηλίδου και Σωτηρία Ιωαννίδου, με τον καθηγητή τους Νεοκλή Λεμονίδη, οι οποίες, όπως μας ενημερώνει ο κ. Λεμονίδης “επιλέχθηκαν, γιατί ήταν οι πιο συνεπείς στις συγκεντρώσεις που κάναμε για τη δημιουργία της ταινίας”. Στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο, μάλιστα, ζητήθηκε και χρηματική ενίσχυση από τον Δήμο Κομοτηνής.

Για την ταινία εργάστηκαν
Σκηνικά: Ι. Καραγιαννίδης, Β. Ντίκας, Ε. Πίτατζη,Π.Προυσανίδου, Ι.Τζιώτζιου, AnimationΒ. Γαβριηλίδου, Σ.Ιωαννίδου, Μ.Μαργαριτοπούλου, Α.Ροϊδου, Α.Σταμπούλη, Β.Φραντζή, Δ.Αγγελάκη, Ε.Δοβρή, Μ.Ιμπράμ,  Δ.Νικολαϊδου, Χ.Νικολαϊδου, Ε.Πεχλιβανίδου, Α.Τσιοπανίδου, Ζ.Τζορμπατζογλου.
Μετάφραση -Υπότιτλοι: Χρ. Δημογέροντα, Χρ. Ράφτη.

Πηγή:Xronos.gr

Share it