Search

Η ξεχωριστή εμπειρία των 15χρονου Μεκερά και 16χρονου Ζικολάρι του Ορφέα Ξάνθης που συνεχίζει να γράφει ιστορία!

Όταν το 1997 δημιουργούνταν μετά απο συνεργασία του Μπάμπη Χατζημεστή με τον Μάκη Μπογιατζίδη η Ακαδημία του Ορφέα, στόχος ήταν να μπορεί μελλοντικά ο ιστορικός σύλλογος της Ξάνθης να βασίζεται σε δικά του παιδιά.

Σε βάθος του χρόνου αυτό όχι μόνο συνέβη αλλά το είδαμε και σε υπερθετικό βαθμό με την ομάδα της Ξάνθης να πρωτοπορεί όχι μόνο για τα δεδομένα της Ξάνθης και της Θράκης αλλά ακόμη και όλης της χώρας καθώς ήταν απο τις λίγες που συχνά πυκνά έδινε χρόνο συμμετοχής σε δικά της παιδιά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η σαιζόν 2004-2005 που βρίσκει την ομάδα στην πολύ ανταγωνιστική και δυνατή Δ’  Εθνική, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να παίρνουν την απόφαση να προωθήσουν και να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παιδιά της Ακαδημίας ηλικίας 14χρόνων!

Και διαχρονικά έβαζε συνεχώς παιδιά απο τα σπλάχνα της στον σύλλογο και ενίσχυαν και άλλους συλλόγους του Νομού και όχι μόνο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι δύο πιτσιρικάδες της Ακαδημίας Οκάν Μεκερά και Κλεντής Ζικολάρι, που μετά τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις με την ομάδα Παίδων να μετέχουν στις προπονήσεις, να παίζουν στα φιλικά και σιγά σιγά να συγκαταλέγονται σε αποστολές της Ανδρικής ομάδας.

Για να φτάσουμε στην Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας που θα μείνει για χαραγμένο στις μνήμες και των δύο πιτσιρικάδων καθώς όχι μόνο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα απέναντι σε έναν ιστορικό αντίπαλο φορώντας τα ρούχα αποστολής του Ορφέα, αλλά άκουσαν και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου να τους φωνάζουν για να πάρουν χρόνο συμμετοχής αμφότεροι.

Αρχικά ο 16χρονος Κλεντής Ζικολάρι(αριστερά στην φωτο) που στο 70′ μπήκε στην θέση του Λαζαρίδη, και εν συνεχεία ο 15χρονος Οκάν Μεκερά(δεξιά στην φωτο) που στο 80′ πέρασε στην αναμέτρηση στην θέση του Χαλίλ Ιμπράμ. Μάλιστα ο Μεκερά που έκλεισε τα 15 στα τέλη του Δεκέμβρη για λίγο δεν μπήκε και αυτός στους ρέκορντμαν της ιστορίας του Ορφέα.

Αξίζει να τονίσουμε πως ένας εκ των ρέκορντμαν μάλιστα αγωνιζόταν εκείνη την ώρα στο παιχνίδι όταν ο αρχηγός του Ορφέα, φυσικά ο λόγος για τον Βασίλη Καραγκιόζη που ανήκει στην φουρνιά των 14ρηδων που την διετία 2004-2005 πήραν την ευκαιρία απο τον Υπεύθυνο της Ακαδημίας και προπονητή της ομάδας Μάκη Μπογιατζίδη και φυσικά τον Μπάμπη Χατζημεστή. Μια φουρνιά στην οποία ανήκει επίσης και ο Βασίλης Μαλαδένης αλλά και παίκτες όπως ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης, ο Ιάσων Παπαδόπουλος και άλλοι.

Αυτή ήταν δεδομένα μόνο η αρχή για τους Οκάν Μεκερά και Κλεντή Ζικολάρι, δύο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που πιστεύουν πολύ στον Ορφέα. Και αναμφίβολα πλέον δίνεται μεγαλύτερο κίνητρο και σε άλλα παιδιά της Ακαδημίας του Ορφέα και όχι μόνο.

Share it