Search

Το Σάββατο το πρωί ανοίγει η αυλαία με εκδηλώσεις για το Ξανθιώτικο καρναβάλι

Έτοιμος είναι πλέον ο δήμος Ξάνθης για την έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, τον χρυσό θεσμό της πόλης, όπως τις χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, η έναρξη των οποίων γίνεται το Σάββατο.

Με την καθιερωμένη πλέον παρέλαση λαογραφίας ξεκινά το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου ο μεγαλύτερος θεσμός της Ξάνθης που για άλλη μια χρονιά φιλοδοξεί να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών και να χαρίσει λίγες μέρες κεφιού στους πολίτες της που στενάζουν καθημερινά από την δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ως θεσμός μισού και πλέον αιώνα, προβάλει τη λαϊκή παράδοση, η οποία είναι αναγκαία για τηδιατήρηση της φυσιογνωμίας μας μέσα στη διαδρομή της ιστορίας. Με στόχο λοιπόν την ανάδειξη και αναβίωση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Θράκης, υποδέχεται το Σάββατο το πρωί τις χορευτικές ομάδες των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης μας και τα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα.

Η μεγάλη γιορτή της Λαογραφίας ξεκινάει από την Πλατεία Ελευθερίας και καταλήγει στη Κεντρική Πλατεία, όπου ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2017. Την παρέλαση θα ανοίξει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας, αναβιώνοντας το έθιμο με τη μορφή δρώμενου που αναδεικνύει την ομορφιά και τη μαγεία των συνηθειών και των παραδόσεων του λαού μας και που είναι γνωστό με την ονομασία «Αράπηδες»,Ακολουθεί πλήθος  πολιτιστικών συλλόγων ενώ υπό τους ήχους του Ξανθιώτικου σχήματος «Μπάντα Τέτοια» το γλέντι συνεχίζεται με χορούς.

Πηγή:Kanali6.gr

Share it