Search

Με τριπλή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το τμήμα Πάλης του Δημοκρίτειου!

Τρεις θα είναι οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τον “ΑΣ Δημοκρίτειο” στους τελικούς της ελευθέρας πάλης, που θα διεξαχθούν περί τα τέλη Μαρτίου στις Σέρρες.

Μετά τον Ιμπίς Νιαζή, ο οποίος πέρασε στον τελικό από την Α’ προκριματική φάση της Αθήνας, σειρά είχαν οι Νάρεκ Γκρηγκοριάν και Γιάννης Βίννικ, που προκρίθηκαν ως πρώτοι από τη Β’ προκριματική φάση που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός και προήλθε από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, όμως οι Ροδοπίτες παλαιστές, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, πέτυχαν τη σπουδαία διάκριση και θα εκπροσωπήσουν την περιοχή στην τελική φάση, ελπίζοντας για την καλύτερη δυνατή διάκριση στην οκτάδα.

Συγκεκριμένα, ο Νάρεκ κέρδισε αήττητος στα 55 κιλά και ο Γιάννης επίσης αήττητος στα 71 κιλά. Και οι δυο τους είναι γεννημένοι το 1998, άρα 18 χρονών, συνεπώς αγωνίζονται ακόμη στην κατηγορία των εφήβων. Συνεπώς, το νεαρό της ηλικίας τους δεν στάθηκε εμπόδιο στη νίκη.

Παρόλα αυτά, την παράσταση “έκλεψε” ο 18χρονος Γρηγόρης Γκρηγκοριάν, ο οποίος μπορεί να μην πέτυχε την πρόκριση, όμως κατάφερε να κερδίσει δυο αγώνες στα 71 κιλά, όντας βαριά τραυματίας.

Ο προπονητής του ΑΣ Δημοκρίτειο και ομοσπονδιακός προπονητής, Θόδωρος Καρυπίδης, δηλώνει έκπληκτος από τον αντρισμό του αθλητή του: “Πάλεψε φανταστικά με πολύ χαρακτήρα, αλλά δυστυχώς είχε σπασμένη παλάμη. Ο ίδιος δεν ήθελε να σταματήσει παρά τον τραυματισμό και πέτυχε δυο σπουδαίες νίκες. Στο τρίτο ματς ο αντίπαλος τον έπιασε από την παλάμη και παραδόθηκε, όμως έδειξε μεγάλο ανδρισμό που αγωνίστηκε με τόσο σοβαρό τραυματισμό”, είπε.

Share it