Search

Η κολύμβηση στον Έβρο έχει και παρόν και μέλλον!

Στους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης Ανοικτής Κατηγορίας (OPEN) που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ απ’ τις 3 ως τις 5 Φλεβάρη, συμμετείχαν και αρκετοί Εβρίτες και Εβρίτισσες κολυμβητές.

Συγκεκριμένα εννέα κολυμβητές απ’ το νομό της Θράκης (συνολικά αγωνίστηκαν 388 κολυμβητές), έλαβαν μέρος στους αγώνες με το αξιοσημείωτο να είναι πως όλοι αποτελούν παιδιά του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης. Κάποια εξ αυτών αγωνίζονται ακόμη με τα χρώματά του ή τα … σκουφάκια του αν προτιμάτε, ενώ άλλα μετέχουν στις διοργανώσεις με άλλους συλλόγους.

Παράλληλα με τους Χειμερινούς Πανελλήνιους, διεξήχθησαν και οι Σχολικοί Αγώνες Κολύμβησης, τα οποία ενέταξε η Ομοσπονδία Κολύμβησης, στο πρόγραμμα, με τους αθλητές μας να καταγράφουν και σ αυτούς τους αγώνες επιτυχίες.

Οι 9 κολυμβητές και κολυμβήτριες που συμμετείχαν ήταν: Η Ειρήνη πράμου (ΟΦΘΑ), ο Αργύρης Τυλιγαδάς, η Ελένη Ξενιτοπούλου, η Κωνσταντίνα Πανταζίδου, η μεγαλύτερη αδερφής της Κλεοπάτρα Πανταζίδου, η Μαρία Μπαδάνη, ο Τάσος Κούγκουλος, ο Γιάννης Στούρας, αλλά και ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης με τις επιδόσεις του έχει καταφέρει να αγωνίζεται σε μεγάλα τουρνουά με αρτιμελής, ώστε να διαθέτει αγώνες υψηλού επιπέδου που θα τον διατηρήσουν σε καλή κατάσταση για τους μεγάλους του στόχους.

Τις μεγαλύτερες επιτυχίες σημείωσε η Ειρήνη Μπράμου, με το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο, με χρόνο 1:04:66 και το ασημένιο στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 0:30:16.

Ο Αργύρης Τυλιγαδάς, ο οποίος αγωνίστηκε με τα χρώματα του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ., στόχευε και αυτός σε θέση στο βάθρο, δεν μπόρεσε όμως τελικά να εκπληρώσει τον στόχο του, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στα 200μ. πεταλούδα με χρόνο 2:06:56.

Τα υπόλοιπα παιδιά κατάφεραν και συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Χειμερινούς Ανδρών – Γυναικών, αφού «έπιασαν» τα όρια, παρόλο που ηλικιακά βρίσκονται σε χαμηλότερες κατηγορίες, γεγονός που μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να χαρακτηριστεί για την κολύμβηση του Έβρου.

Ο Γιάννης Στούρας στα 16 του, στην παρθενική του εμφάνιση στην κατηγορία των Ανδρών, για λίγο έχασε την 8αδα, καθώς κατετάγη 9ος στα 800μ ελεύθερο Ανδρών με νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1500μ ελεύθερο στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων.

Ο έτερος πιτσιρικάς και συνάμα βενιαμίν της αποστολής (14 ετών) ο Τάσος Κούγκουλος, πραγματοποίησε δύο νέα ατομικά ρεκόρ στα 50μ και 100μ ύπτιο.

Η Ελένη Ξενιτοπούλου (16 ετών), που αγωνίστηκε με τον σύλλογο της ΑΕ Χαϊδαρίου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. μεικτή ατομική των κοριτσιών, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων.

Η λίγο μεγαλύτερη (17 ετών) Μαρίνα Μπαδάνη, τερμάτισε στην 8η θέση στα 200μ. πεταλούδα στους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων, αγωνιζόμενη με το σκουφάκι του ΠΑΟΚ.

Τέλος, οι προερχόμενες απ’ τον ΝΟΑ αδερφές Πανταζίδου που εδώ και πολύ μικρό διάστημα προπονούνται με τον ΟΦΘΑ, κατάφεραν να επιτύχουν ατομικά ρεκόρ. Η μεγάλη (16 ετών) Κλεοπάτρα στα 50μ και 100μ πεταλούδα, ενώ η μικρή Κωνσταντίνα (14 ετών) στα 50μ. ύπτιο. Το όμορφο στην περίπτωση των δύο νεαρών δεσποινίδων, είναι πως ο ΟΦΘΑ, με πνεύμα που αρμόζει στον αθλητισμό, έσπευσε να αποδώσει τα εύσημα για τις διακρίσεις τους, στην προπονήτρια του ΝΟΑ, Γιώτα Αθανασίου.

Επόμενοι αγώνες που έχουν μπροστά τους οι Εβρίτες και Εβρίτισσες κολυμβητές του ΟΦΘΑ, του ΝΟΑ και του Εθνικού, είναι οι Χειμερινοί Αγώνες Κατηγοριών Βόρειας Ελλάδας.

Share it