Search

Δεν τα κατάφερε η Ξάνθη, μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ!

Την ήττα με 1-2 γνώρισε η Ξάνθη απο τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και πλέον μοιάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Θετικός στο ντεμπούτο του ο Σαλιμό Σιλά.

Η ομάδα της Ξάνθης παρότι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 52′ το τέρμα του Μυστακίδη απο το 20′ δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που πήρε τη νίκη με πολύ όμορφο τέρμα του Πρίγιοβιτς στο 63′, 4′ λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς. Παρά την πίεση που άσκησε η ομάδα της Θράκης ειδικά μετά το 70′ και την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Πέδρο Ενρίκε δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να ισοφαρίσει, και έτσι οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στην Ξάνθη ενόψει του δεύτερου αγώνα στη Θεσσαλονίκη ο οποίος θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ σε ποια από τις ημερομηνίες 28 Φεβρουαρίου, 1 Μαρτίου ή 2 Μαρτίου θα διεξαχθεί.

Στις καλύτερες φάσεις του σημερινού αγώνα, τα σουτ του Λουσέρο έξω από την περιοχή ήταν άστοχα και στο 15’ το σουτ από πλάγια του Ενρίκε πέρασε άουτ. Στο 18’ το σουτ του Πιτσέλι μπλόκαρε ο Γλύκος και στο 20’ έγινε το 0-1 με την προβολή του Μυστακίδη. Στο 27’ υπήρξε φάση διαρκείας για την ξανθιώτικη ομάδα με τους Γιουνές – Βασιλακάκη να βρίσκονται σε καλές θέσεις όμως οι επεμβάσεις των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψαν την ισοφάριση. Στο 52’ έγινε το 1-1 μετά από πάσα του Πιτσέλι ο Λάζιτς με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Γλύκο κάνοντας το 1-1. Στο 63’ ο ΠΑΟΚ πήρε εκ νέου το προβάδισμα (1-2) με το σουτ του Πρίγιοβιτς από το ύψος της περιοχής. Στο 75’ η προσπάθεια του Συλλά κατέληξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις, ο Γλύκος μπλόκαρε την κεφαλιά του Βασιλακάκη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας) με βοηθούς τους κ.κ. Τάτση Δημήτρη (ΕΠΣ Ηπείρου) – Νατσιούλα Ηλία (ΕΠΣ Λάρισας) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Ανανίας Φωτιάδης (ΕΠΣ Σερρών).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ  (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (82’ Σολτάνι), Συλλά, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Λουσέρο, Καμαρά (72’ Καμαρά), Βασιλακάκης, Γιουνές, Πιτσέλι, Λάζιτς (87’ Μεχία).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοβ, Κάνιας (30’ λ.τρ. Κάτσε), Μπίσεσβαρ (73’ Κίτσιου), Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης (59’ Πρίγιοβιτς).

Share it