Search

Στο τάι μπρέικ νίκησε τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός, στο «εβρίτικο» ντέρμπι του Κυπέλλου

Μετά τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» το δεύτερο χρονικά «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, ξεπερνώντας το εμπόδιο του «μαχητικού» ΟΦΗ και επικρατώντας με 3-2 σετ μέσα στο κατάμεστο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.

Ο Παναθηναϊκός των Εβριτών Δαρίδη & Θ. Δημητριάδη μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και αιφνιδίασε τον ΟΦΗ των Εβριτών παικτών Αρχοντούδη, Αυτζιόγλου, Κυριακίδη, Δημητρούδη και του επίσης Εβρίτη προπονητή Ζλατιλίδη, που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να χτίσουν διαφορά και να πάρουν εύκολα το σετ με 13-25 (0-1).

Στο δεύτερο σετ, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό, βρίσκονταν κοντά στο σκορ μέχρι το 15-16 και από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός πάτησε και πάλι γκάζι για το 18-21 και το 0-2 σετ με 19-25.

Στο τρίτο σετ, ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος ενώ σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έκανε σταδιακά ο Παναθηναϊκός αλλά και τα λάθη των φιλοξενουμένων σε εκείνο το σημείο, κατάφερε να πάρει διαφορά +7 (20-13). Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση με τον Ίλιτς και τον Χατζηηλιάδη και μείωσαν σε 1-2 (25-17).

Με αυτοπέποιθηση μετά την κατάκτηση του τρίτου σετ, ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε πίσω 4-8 (α’ τεχνικό τάιμ άουτ) βρήκε ρυθμό και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Παναθηναϊκού για το 16-15 (β΄τεχνικό τάιμ αουτ). Ο Καπίρης διατήρησε το +2 (20-18) ενώ ένα μπλοκ στον Γκονζάλες και ένα άουτ του Τσίροβιτς έδωσαν «αέρα» στην Κρητική ομάδα (22-18). Οι «πράσινοι» πίεσαν την υποδοχή των γηπεδούχων και με τον Μελγκαρέχο ισοφάρισαν σε 24-24. Ο Χατζηηλιάδης έκανε το 25-24 αλλά ο Ίλιτς έστειλε άουτο σερβίς για το 25-25 ενώ τη λύση έδωσε ο Καπίρης για το 27-26 ενώ με άσο των γηπεδούχων μέσα σε πανηγυρισμούς το ματς οδηγήθηκε (28-26) στο τάι μπρέικ.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» των πόντων οι δυο ομάδες βρίσκοντα κοντά στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο. Ο Καπίρης μείωσε σε 5-7 ενώ ο Τσίροβιτς έκανε το 5-8 με τον Μελγκαρέχο από τη θέση του σερβίς να πιέζει τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα +5 (5-10). Η κρητική ομάδα μείωσε εκ νέου σε 7-10 αλλά η εμπειρία του Παναθηναϊκού στους τελευταίους πόντους ήταν αυτή που κέρδισε το «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας . Το τελικό 8-15 διαμόρφωσε με άσο ο Χαραλαμπίδης.
*Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση του ΟΦΗ τίμησε τον, Κρητικο στην καταγωγή, πασαδόρο του Παναθηναϊκού Θάνο Μαρούλη.

Η γνώμη του πάγκου

Δημήτρης Ζλατιλίδης: «Η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη, αλλά βγάλαμε ψυχή και ακολουθώντας κάποια πράγματα όταν αδράνησε ο Παναθηναϊκό, μπορέσαμε να κοντράρουμε. Μπορεί να αγωνιζόμαστε στην Α2 αλλά αρκετά από τα παιδιά έχουν εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία και έτσι ήμουν σίγουρος ότι θα ήμασταν ανταγωνιστικοί. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση μας, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα».

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι με ρυθμό και παίζοντας πολύ καλά, προηγηθήκαμε 2-0. Οι αλλαγές που κάναμε μας αποσυντόνισαν κάπως και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας κυρίως στην επίθεση. Δώσαμε σιγά σιγά το δικαίωμα στην ομάδα του ΟΦΗ να βγάλει άμυνες και να τελειώσει κόντρα επιθέσεις. Από εκεί και πέρα, στο τάι μπρέικ ήμασταν σοβαροί και πήραμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου»

Τα σετ: 13-25, 19-25, 25-17, 28-26, 8-15

ΟΦΗ (Ζλατιλίδης): Χατζηηλιάδης, Καπίρης, Δημητρούδης, Ίλιτς, Μαγριπλής, Κυριακίδης, Αρχοντούδης-λ / Κοσκινάς -λ, Δρουγκάκης, Πααπαδάκης, Τεφτσής. Μουτάφης, Τσαγκαρούλης

Παναθηναϊκός (Ανδρεόπουλος): Ρανγκέλ, Τσίροβιτς, Γκονζάλες, Μελγκαρέχο, Πανταλέων, Δαρίδης- λ/ Σύρος -λ, Μπέλος, Δημητριάδης, Ρεζκ

Share it