Search

Γενική κατακραυγή για Βασιλακόπουλο απο Κοντό, Ξυνίδη και Δημάρχους Αβδήρων και Μύκης!

Γενικό ξεσηκωμό έχουν φέρει στην Ξάνθη οι απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου για την μειονότητα της Ξάνθης, αλλά και το γεγονός πως παρά την γενική κατακραυγή όχι μόνο δεν ζητά συγνώμη αλλά προσπαθεί να βγει και απο πάνω.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν φέρει έντονες αντιδράσεις για τις οποίες ενημερώνεστε συνεχώς απο το Sportsaddict. Απο τις πλέον καυστικές και με πιο έντονο ύφος είναι αυτές της παράταξης “Κοινωνίας Δημοτών”, που είναι η Αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης, με την υπογραφή του δικηγόρου Θανάση Ξυνίδη. Ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις απο τον Ξανθιώτη πρώην Υπουργός Αλέκο Κοντό, αλλά και απο τους Δημάρχους Αβδήρων και Μύκης.

Πιο συγκεκριμένα:

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ:Πληροφορήθηκα στο εξωτερικό, όπου βρίσκομαι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλου, τις οποίες φυσικά καταδικάζω απόλυτα. Δηλώσεις τέτοιου είδους δεν είναι μόνο προσβλητικές, αλλά και θρασύτατες, επικίνδυνες και διχαστικές. Η Ξάνθη ήταν, είναι και πάντα θα είναι ενωμένη, ειρηνική και φιλόξενη. Αυτό δε χρειάζεται να το αποδείξουμε σε κανέναν, ποσό μάλλον σε πρόσωπα που αποδεδειγμένα στερούνται λογικής και νηφαλιότητας.”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ(Δημαρχός Αβδήρων):Θεωρώ τις συγκεκριμένες δηλώσεις προσβλητικές, επικίνδυνες και ότι αδικούν την πόλη της Ξάνθης, η οποία έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει και να φιλοξενήσει κορυφαία αθλητικά γεγονότα με επιτυχία. Τέτοιες διχαστικές δηλώσεις αμαυρώνουν το πνεύμα του Αθλητισμού   και δημιουργούν προβλήματα σε μια περιοχή στην οποία εδώ και δεκαετίες συμβιώνουν ειρηνικά και με σεβασμό πλειονότητα και μειονότητα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι.”

ΤΖΕΜΗΛ ΚΑΠΖΑ(Δήμαρχος Μύκης):Καταδικάζω απερίφραστα τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ.Βασιλακόπουλου σχετικά με τη μη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μπάσκετ στην πόλη της Ξάνθης. Τέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν την μειονότητα και υποβαθμίζουν την τεράστια πρόοδο της αρμονικής μας συμβίωσης στην Δ. Θράκη. Για τους λόγους αυτούς καλώ την κυβέρνηση αφού καταδικάσει τις δηλώσεις αυτές να προχωρήσει στην απομάκρυνσή του και να ορίσει άμεσα τη διεξαγωγή του αγώνα αυτού στην πόλη της Ξάνθης. “

ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ(Κοινωνία Δημοτών):  “Ακούσαμε και ξανακούσαμε τη περίφημη δήλωση του κορυφαίου παράγοντα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βασιλακόπουλου.

Μήπως κάναμε λάθος, μήπως δεν καταλάβαμε καλά, μήπως απομονώθηκαν κάποιες λέξεις του.

Καμία αμφιβολία. Ο άνθρωπος το είπε και το εννοούσε.

Χρόνια τώρα έχουμε συνηθίσει τους ανεγκέφαλους της κεντρικής διοίκησης να προσεγγίζουν τους θρακιώτες, χριστιανούς και μουσουλμάνους, με τη λογική των αφρικανικών φυλών.

Έχουμε συνηθίσει τη βλακώδη ανεπάρκειά τους, την άγνοιά τους..
Όταν όμως τη βλακεία και την απρέπεια την εκστομίζει ένας κορυφαίος θεσμικός παράγοντας όχι του ελληνικού μπάσκετ αλλά του πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου, τότε πρέπει να λάβει μία απρεπέστατη αλλά όχι βλακώδη απάντηση.
Λοιπόν Βασιλακόπουλε, οι τοπικές κοινωνίες κινδυνεύουν από τους στρατούς των έξαλλων ¨φιλάθλων¨ που όλοι σας συντηρείτε δεκαετίες τώρα στα μαζικά αθλήματα.

Όχι από θρησκευτικές προτιμήσεις, όχι από κοινωνικές πεποιθήσεις.
Στη Ξάνθη, δεκαετίες τώρα, στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, στο βόλλεϊ και το χάντμπολλ, σε όλα τα αθλήματα, εμείς οι ξανθιώτες μετατρέπουμε, με τις οικογένειές μας, κάθε αγώνα σε γιορτή και χαρά, φίλαθλοι με τη κυριολεξία του όρου, όλων των θρησκειών.

Το ελάχιστο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις συγγνώμη από όλους μας και να παραδεχθείς ότι είσαι ένας τεράστιος θεσμικός βλάκας.”

Share it